Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι ναυπηγοεπισκευαστικές στο ενδιαφέρον του ΕΒΕΠ

Χωρίς κατηγορία στις 05/10/2019

Ζητείται άμεση παρέμβαση των συναρμοδίων υπουργών και τάσσεται υπέρ των επιχειρήσεων

|> Επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, διαβιβάζοντας το αίτημα των επιχειρήσεων-μελών του, αλλά και των φορέων εκπροσώπησης, για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο της έγκρισης του Master Plan της ΟΛΠ-COSCO στην ΕΣΑΛ.

Με δεύτερη επιστολή σε διάστημα 10 ημερών, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, ζητά την άμεση παρέμβασή των συναρμόδιων υπουργών, προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της εθνικής μας οικονομίας. Η πρώτη επιστολή στις 24/9/19 προς τον πρόεδρο της ΕΣΑΛ και γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ε. Κυριαζόπουλο, έκανε αναφορά στα σημεία που κρίνεται απαραίτητο να ληφθούν υπόψη στην αρχική συνεδρίαση της ΕΣΑΛ στις 25 Σεπτεμβρίου και βεβαίως αντίστοιχα της δεύτερης, που μετατέθηκε για τη Τετάρτη στις 9 Οκτωβρίου. Αναλυτικά τα 5 σημεία που το ΕΒΕΠ, ως επίσημος σύμβουλος του κράτους, επισημαίνει στις επιστολές του είναι τα εξής:

  1. Διαδικασία διαβούλευσης
  2. Οριστικές χρήσεις γης αποκλειστικά για τα μικρά ναυπηγεία στο Πέραμα
  3. Τήρηση πλαισίου κατάρτισης Master Plan του λιμανιού του Πειραιά
  4. Επαρκείς θέσεις ελλιμενισμού πλοίων ακτοπλοΐας και πλοίων μικρών αποστάσεων
  5. Μεταφορά και περιορισμός της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στους μόλους Δραπετσώνας και Δ.Ε.Η.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ πιστεύει πως οι προσπάθειες για αμοιβαίες εξηγήσεις, διαβεβαιώσεις και προϋποθέσεις ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευής, αντί συρρίκνωσης, πρέπει να δοθούν άμεσα, κατανοητά και ξεκάθαρα, μεταξύ ΟΛΠ, ακτοπλόων και ναυπηγοεπισκευαστών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: