Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής και η οικολογική καταστροφή

Χωρίς κατηγορία στις 17/12/2020

Ζητείται να γίνει δεκτή η αίτηση του καθηγητή Βασίλη Τσελέντη για διερεύνηση της ρύπανσης

|> Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε χθες το “Παρατηρητήριο Πειραϊκής” της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας” -Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή” που υπογράφεται από τους κοινοτικούς συμβούλους Δήμητρα Βήνη και Σωτήρη Αλεξόπουλο, με τίτλο “Να σταματήσει η συγκάλυψη του περιβαλλοντικού εγκλήματος της COSCO“. Η ανακοίνωση αναφέρει:

|> Στην προσπάθεια της η COSCO να συγκαλύψει την οικολογική καταστροφή στην θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής και να αποτρέψει την περαιτέρω διερεύνηση των κακοτεχνιών που αφορούν στο διαρραγέν κυψελωτό κιβώτιο σκυροδέματος (caisson), προχωράει σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2020 (σ.σ. χθες) , στο σπάσιμο του βυθισμένου μέρους.

Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστεί να δυσχεράνει τη δειγματοληψία που αιτούμαστε να κάνουμε στην περιοχή και να καλύψει τυχόν ευρήματα που μπορεί να είναι απαραίτητα για να εκτιμήσουμε την ποιότητα των υλικών πλήρωσης του caisson .

Τα υλικά αυτά, με βάση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων, περιέχουν την τοξική σκωρία, η οποία περιέχει τοξικά βαρέα μέταλλα και κατατάσσεται στις επικίνδυνες τοξικές ουσίες με βάση Οδηγίες της Ε.Ε. και το πρότυπο 29 CRF-1919.1200 του οργανισμού OSHA (Occupational Safety and Health Administration) των ΗΠΑ.

Απαιτούμε από το τμήμα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος να κάνει αμέσως δεκτή την αίτηση που υπέβαλε χτες ο καθηγητής θαλασσίου περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πειραιά , Βασίλης Τσελέντης, προκειμένου με δικό του σκάφος και εξοπλισμό να προβεί σε διερεύνηση της θαλάσσιας ρύπανσης που έχει προκληθεί από το ενεργό απόβλητο (caisson). Απαιτούμε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να διαβιβάσει αμέσως στο ΕΛΚΕΘΕ την μηνυτήρια αναφορά μας για την τεράστια ρύπανση της θάλασσας την 10η Δεκεμβρίου. Απαιτούμε επιτέλους να σπάσει το «καθεστώς της σιωπής» των αρμοδίων στον Πειραιά!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: