Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνέχεια διαμαρτυριών στην Πειραϊκή για το “Drift Racing”

Χωρίς κατηγορία στις 18/12/2019

Ζητείται να εισαχθεί θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. Πειραιά

|> Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη ένα ράλι δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων στο Παλατάκι, με το οποίο οι κάτοικοι του Χατζηκυριακείου -όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση- “έζησαν μία κόλαση από τα καυσαέρια, τους καπνούς από τα φλεγόμενα λάστιχα, τους εκκωφαντικούς βρυχηθμούς των θηριωδών κινητήρων και τις τρομακτικές εκρήξεις των εξατμίσεων των ειδικών ‘πειραγμένων’ αυτοκινήτων που συμμετείχαν στους αγώνες”.

Έτσι, οι κοινοτικοί σύμβουλοι της ανεξάρτητης αγωνιστικής κοινοτικής κίνησης “Ενεργοί πολίτες Α’ Κοινότητας-Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή” Δήμητρα Βήνη και Σωτήρης Αλεξόπουλος, με επιστολή τους ζητούν το θέμα να εισαχθεί προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιστολή αναφέρει:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 18/12/19 παρακαλούμε να συζητηθεί  και να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη για λήψη απόφασης το θέμα των αγώνων πλαγιολίσθησης αυτοκινήτων μεγάλης ιπποδύναμης οι οποίοι έγιναν στον χώρο που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ μέσα στο Παλατάκι, στην πυκνοκατοικημένη Α΄Κοινότητα, το Σάββατο 7/12 και την Κυριακή 8/12 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10:30 το βράδυ με μικρή διακοπή το μεσημέρι. Οι αγώνες αυτοί, εκτός από τον εκκωφαντικό θόρυβο των κινητήρων και των εκρήξεων στις εξατμίσεις τους  που ακούγονταν σε όλη την Πειραϊκή Χερσόνησο, έπνιξαν την περιοχή σε σύννεφα καυσαερίων και ιδiαίτερα τοξικών καπνών από τα καιγόμενα κατά την πλαγιολίσθηση ελαστικά, που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και προκαλούσαν δύσπνοια και τσούξιμο στα μάτια και στον λαιμό.

Μετά από επιτόπου παρέμβαση και του προέδρου της Α’ Κοινότητας κ. Γκόλφη την πρώτη μέρα των αγώνων, διαπιστώθηκε ότι ούτε η Κοινότητα, ούτε ο Δήμαρχος ούτε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά είχαν ιδέα για τους αγώνες αυτούς, για τους οποίους η άδεια δόθηκε ερήμην τους.

Το Συμβούλιο της Α’ Κοινότητας κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση έλαβε ομόφωνη απόφαση με την οποία καταγγέλλει  τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών μέσα στη γειτονιά μας σε βάρος της δημόσιας υγείας και της ηρεμίας των κατοίκων και ζητά να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες και να διασφαλισθεί ότι δεν θα ξαναδοθεί τέτοια άδεια στο μέλλον. Το θέμα θα τεθεί προ ημερησίας διάταξης και στην επικείμενη συνεδρίαση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έδωσε την άδεια διεξαγωγής των αγώνων.

Έχουμε ήδη κάνει αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά για το παραπάνω έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να ελέγξει τη νομιμότητα της (υπο)παραχώρησης από τον ΟΛΠ/COSCO χερσαίας λιμενικής ζώνης (έναντι αντιτίμου 7.000 ευρώ) για καθαρά μη λιμενική εμπορική χρήση (η είσοδος του κοινού ήταν με εισιτήριο 10 και 15 ευρώ συν 5 ευρώ το πάρκινγκ). Σημειωτέον ότι οι αγώνες έγιναν στην έκταση που ανήκει στον Δήμο μας και νέμεται ακόμα παράνομα ο ΟΛΠ/COSCO…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: