Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ημιμαραθώνιος με συλλογή νερού και προσφοράς αθλητικών παπουτσιών για ευπαθείς ομάδες

Χωρίς κατηγορία στις 20/04/2018

Έως και την Κυριακή

|> Πιστός στην πρακτική της λειτουργίας ως φορέας διαρκών θετικών αλλαγών, ο 9ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων που θα κορυφωθούν την ερχόμενη Κυριακή 22/4.

Η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης και τη συνεισφορά της Colgate-Palmolive σε κάδους, οργανώνουν για τέταρτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών με στόχο να συμβάλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης, στην ασφάλεια βάδισης των δρομέων και στο γρήγορο καθαρισμό και άνοιγμα των δρόμων.

Στην αφετηρία/τερματισμό του αγώνα αλλά και στους ενδιάμεσους σταθμούς βοήθειας των δρομέων θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης για τα πλαστικά μπουκάλια που θα χρησιμοποιούν οι δρομείς. Εθελοντές θα συμμετέχουν στη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών. Η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για ανακύκλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Υπέρ αδυνάτων…

Στο κομμάτι της βοήθειας προς τους αδυνάτους, ο 9ος  Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος διοργανώνει για τρίτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριο αποδέκτη τοπικούς φορείς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Οι άνθρωποι του «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο» θα είναι παρόντες και θα στηρίξουν την μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση, συγκεντρώνοντας ζεύγη αθλητικών παπουτσιών τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους. Τα ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Όποιος θέλει να στηρίξει το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν Ξανά» μπορεί αν φέρει τα παπούτσια του στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στη Μαρίνα Φλοίσβου:
1.Σήμερα 20/4 έως τις 20:00 
2. Το Σάββατο 21/4 (11:00 – 16:00) 
3. Στην εκκίνηση & στον Τερματισμό την Κυριακή 22/4

Η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, αποτελεί μια δράση θεσμό που έχει την αφετηρία της και εφαρμόζεται τα τελευταία έξι συνεχή έτη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ μετέπειτα ακολούθησε η εφαρμογή της σε αρκετά σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

Η ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής – μέσω της οποίας μόνο το 2017 συλλέχθηκαν και προωθήθηκαν περίπου 4.600 ζευγάρια παπούτσια- στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση. Άλλωστε, σε αρκετά αθλητικά γεγονότα του εξωτερικού εφαρμόζονται αντίστοιχα προγράμματα με περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: