Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το “Νυφικό Κρεβάτι”… στρώνεται αύριο στο Κηποθέατρο Νίκαιας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 06/07/2021

Η απίθανη κωμωδία σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα – Στους ρόλους η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο Ορέστης Τζιόβας

|> Ένα πετυχημένο “δίδυμο”, όπως είναι ο Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου, υπογράφει την μετάφραση του σπουδαίου έργου του Γιαν Ντε Χάρτογκ, που παρουσιάζεται αύριο στις 9:15′ το βράδυ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Πρόκειται για το φημισμένο “Νυφικό Κρεβάτι” – μία κωμωδία αριστοτεχνικά γραμμένη, που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αι σγτην οποία πρωταγωνιστούν η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο Ορέστης Τζιόβας. Ένα έργο που με τρυφερό και άμεσο τρόπο, αναφέρεται σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα από την αρχή της γνωριμίας τους και την πρώτη νύχτα του γάμου έως το τέλος της ζωής τους και έχοντας σημείο αναφοράς το συζυγικό κρεβάτι.

Ο καμβάς…

Η Αγνή και ο Μάϊκ, συναντιούνται, ερωτεύονται, παντρεύονται, αγαπιούνται, μεγαλώνουν ουσιαστικά μαζί, όπως μεγαλώνουν και τα παιδιά τους, περνάνε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απιστία του ενός προς τον άλλον, ζούνε και προσπαθούν μαζί να αντιμετωπίσουν την εφηβεία των παιδιών τους, το φευγιό των παιδιών από το σπίτι, τους ομηρικούς καβγάδες τους που καταλήγουν πάντα σε γλυκούς συμβιβασμούς, την αμφισβήτηση του ενός προς τον άλλον, μέχρι και το τέλος που αποφασίζουν να απομονωθούν σε ένα μικρό σπίτι στην εξοχή δίπλα στη θάλασσα…

> Σημειώνεται ότι το έργο πρωτοανέβηκε στην Ελλάδα το 1957 με την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν, στη συνέχεια το 1977 με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Γιάννη Φέρτη και το 2000 με το Νίκο Σεργιανόπουλο και τη Ρένια Λουιζίδου. Και στα τρία αυτά -πιο γνωστά ανεβάσματά του- το έργο σημείωσε εξαιρετική καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: