Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συζήτηση στην Ευρωβουλή για την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Σλοβακία και σε όλη την ΕΕ

ΕU στις 14/03/2018

Αρχίζει στις 16:30

|> Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) συζητάει σήμερα το απόγευμα την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Σλοβακία σε συνέχεια της δολοφονίας του δημοσιογράφου Ján Kuciak και της μνηστής του Martina Kušnírová.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις αποκαλύψεις του Kuciak στο τελευταίο του άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε μετά το θάνατό του, σχετικά με την ενδεχόμενη κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στη Σλοβακία και τους πιθανούς δεσμούς Σλοβάκων πολιτικών με ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

Η συζήτηση θα βασιστεί στα ευρήματα της ad hoc αντιπροσωπείας έξι ευρωβουλευτών οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Σλοβακία στις 8-9 Μαρτίου για να εξετάσουν την κατάσταση επί τόπου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει σχετικό ψήφισμα στην σύνοδο της ολομέλειας τον Απρίλιο στο Στρασβούργο.

 

Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε τη μνήμη του  δημοσιογράφου Ján Kuciak και της μνηστής του Martina Kušnírová τηρώντας ενός λεπτού σιγή  κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος του ΕΚ,  Αντόνιο Ταγιάνι, καταδίκασε τις δολοφονίες, τονίζοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ελευθερία του Τύπου, ενώ κάλεσε τις σλοβακικές αρχές να «φέρουν στο φως την αλήθεια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: