Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένας αυτόπτης μάρτυς στη δολοφονία του Λαμπράκη…

Χωρίς κατηγορία στις 23/05/2019

Η βία που ασκούν οι παρακρατικές οργανώσεις από ένα σημείο και πέρα γίνεται ανεξέλεγκτη…

Γ. Κοτανίδης* |> Σαν χθες (22/5) το βράδυ πριν 56 χρόνια, παραμονή των 18ων γεννεθλίων μου, άλλαξε η ζωή μου καθώς βρέθηκα μπροστά στη δολοφονία αυτού του Ανθρώπου: του αθλητή που είχε το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος, του γιατρού που μια φορά την εβδομάδα εξέταζε τις ασθενείς του δωρεάν, του αγωνιστή της Ειρήνης που έκανε μόνος του την πορεία ειρήνης που είχαν απαγορεύσει οι αρχές, επειδή είχε ασυλία σαν βουλευτής της ΕΔΑ, του Γρηγόρη Λαμπράκη, ενός ανθρώπου με το Α κεφαλαίο. Έχω περιγράψει τη νύχτα εκείνη τόσο σε ταινίες όσο και στο βιβλίο μου “Όλοι Μαζί Τώρα!”.

Αυτό που θέλω σήμερα να πω είναι ότι η δολοφονία που εκτέλεσαν οι παρακρατικές οργανώσεις με άμεση συνέργεια και κάλυψη της αστυνομίας, όπως και η ουσιαστική “αθώωση” με ποινές χάδι των κατηγορουμένων στη δίκη με παρέμβαση της εξουσίας, είναι το μάθημα που πήρα στη ζωή μου και είναι αναγκαίο για όλη τη χώρα: η βία που ασκούν οι παρακρατικές οργανώσεις από ένα σημείο και πέρα γίνεται ανεξέλεγκτη, γι’αυτό πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

Τιμή στον εισαγγελέα Μπούτη που έδωσε την εντολή για την ανακριτική έρευνα και στον Σαρτζετάκη που την διεξήγαγε αλλά και τιμή στον εισαγγελέα Δελαπόρτα που έδωσε την μάχη ενάντια στο παρακράτος μέσα στο δικαστήριο.

Μιά δίκη που την παρακολούθησα μέσα στο δικαστήριο ανάμεσα σε τραμπούκους και αστυνομικούς με την τσάντα του φοιτητή και την “Αυγή” στο χέρι. Που βρήκα το θάρρος: στην στάση του Γρηγόρη Λαμπράκη απέναντι στην εξουσία και στη βία.

  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!
  • ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

(*) Ο κ. Γιώργος Κοτανίδης, είναι ηθοποιός και συγγραφέας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: