Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στον κόλπο Ελευσίνας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 12/06/2021

Η δράση απορρύπανσης διοργανώθηκε για τα περιστατικά ρύπανσης μεγάλης κλίμακας στην θαλάσσια περιοχή που συμβαίνουν στην Αν. Μεσόγειο

|> Στην άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, που πραγματοποιήθηκε στον κόλπο της Ελευσίνας, συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ (ΟΛΕ).

Θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος στον ιδιαίτερα βεβαρυμμένο κόλπο της Ελευσίνας αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τη διοίκηση του ΟΛΕ, που υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ (ΤΠΠ)  για την αντιμετώπιση θαλάσσιων ρυπάνσεων στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

Η εν λόγω άσκηση στον κόλπο της Ελευσίνας διοργανώθηκε στο πλαίσιο της σύμβασης μεταξύ της ΤΠΠ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (European Maritime Safety Agency- EMSA) για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης μεγάλης κλίμακας στην θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατά την διάρκεια της άσκησης έλαβαν μέρος το ειδικά εξοπλισμένο για επιχειρήσεις αντιρρύπανσης δεξαμενόπλοιο “Aktea OSRV” που τους περισσότερους μήνες του έτους ελλιμενίζεται στην Ελευσίνα και το πλοίο πολλαπλών χρήσεων “Aegis I”.  Υλοποιήθηκε ένα δύσκολο και απαιτητικό σενάριο με προσομοίωση περιστατικού αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, που στόχο έχει την βελτίωση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, της ετοιμότητας και αντίδρασης για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και της γενικότερης ασφάλειας στη θάλασσα.

Στην άσκηση συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: