Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αντίστροφη μέτρηση για το Sailing Marathon

Χωρίς κατηγορία στις 28/09/2018

Η εκκίνηση των σκαφών για τον αγώνα στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου

|> Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον «2ο Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο». Η διοργάνωση αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (30/9) με τα προπονητικά camp, ενώ το «Sailing Marathon» θα πραγματοποιηθεί αύριο 29/9 (προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης σκαφών 10:30). Διοργανωτής όμιλος είναι ο ιστορικός Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και οι ιστιοπλοϊκές κούρσες θα διεξαχθούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου.

Η γραμμή εκκίνησης θα στηθεί στον θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το νησάκι Κουμουνδούρου. Σε αυτή τη γραμμή θα βρεθούν σκάφη από 22 κατηγορίες dinghy και ιστιοπλόοι από 8 έως 80+ ετών. «Πρόκειται για ένα ιστιοπλοϊκό φεστιβάλ, μία γιορτή του αθλήματος μας. Θα αγωνιστούν ιστιοπλόοι όλων των ηλικιών. Σε αυτή τη διοργάνωση θα τρέξουν μαζί και αθλητές και σκάφη Παραολυμπιακών αγώνων, κάτι που, ουσιαστικά, γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε τέτοιου είδους event», δήλωσε ο Γεράσιμος Ωρολογάς, πρόεδρος της αγωνιστικής επιτροπής και προπονητής των Ολυμπιονικών Μάντη – Καγιαλή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, έναν όμιλο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της ιστιοπλοΐας. «Πρώτα από όλα θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου στους εμπνευστές της ιδέας, τους Νίκο Αλευρομύτη, Κωνσταντίνο Τσιγκαρά και Γεράσιμο Ωρολογά. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να απολαύσουμε τη γιορτή του αγαπημένου μας αθλήματος», τόνισε ο Γεώργιος Χαραμής, γενικός γραμματέας του Ομίλου.

Σε όλη τη διάρκεια του event, οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής θα βρίσκονται σε στεριά και θάλασσα προκειμένου να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στα νέα παιδιά του αθλήματος. «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζεται  αυτή η διοργάνωση και γίνεται θεσμός. Τα σκάφη που θα πάρουν μέρος θα είναι περισσότερα από την πρώτη φορά και νικητής θα βγει το άθλημα. Είμαι αισιόδοξος για τον καιρό και θα παρακολουθήσουμε μία γιορτή της ιστιοπλοΐας μας», υπογράμμισε ο Τάκης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής πρόσθεσε: «Οι κερδισμένοι του «Sailing Marathon» θα είναι οι μικροί ιστιοπλόοι. Θα μπορέσουν να αγωνιστούν απέναντι στα ινδάλματά τους. Το κέρδος για τη νέα γενιά θα είναι τεράστιο».

Παράθυρο στο μέλλον «άνοιξε» με τις δηλώσεις του ο δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης: «Είχα δώσει την εκκίνηση στην πρώτη διοργάνωση και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον αριθμό και τα διαφορετικού τύπου σκάφη. Ο δήμος μας έχει από τους μεγαλύτερους ομίλους ναυταθλητισμού και θέλουμε να δώσουμε έμφαση στον τομέα του ναυταθλητισμού και, γιατί όχι, να φέρουμε εδώ έναν διεθνή αγώνα», τόνισε ο κ. Μώραλης και υποσχέθηκε ότι, χάρη στα έργα ανάπλασης που θα πραγματοποιηθούν στο Μικρολίμανο, «η θέα του Sailing Marathon 2019 θα είναι καλύτερη».

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιώς και Ολυμπιονίκης του πόλο Σταυρούλα Αντωνάκου, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ και προπονητής του «ασημένιου» Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Αθλητικών Συντακτών Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κ.ά.

H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιώς, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝ  ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ένας από τους φορείς είναι και η Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αριθμεί πάνω από 7.000 μέλη πανελλαδικά. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και  26  χρόνια με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, το συντομότερο δυνατόν και με το λιγότερο κόπο καθώς και τη βελτίωση της καθημερινότητας τους με σκοπό τη συμμετοχή τους στο καθημερινό παραγωγικό γίγνεσθαι. Έχει γραφεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Τρίπολη, τα Τρίκαλα,  το Ηράκλειο και την Κέρκυρα που λειτουργούν κυρίως από εθελοντές-πάσχοντες.

> Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης  http://sailingmarathon.com.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: