Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ελευθεροτυπία με κανενός τις βόμβες δεν χτυπιέται!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 17/12/2018

ΕΣΗΕΑ: Όλοι οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων του “Σκάϊ” και της “Καθημερινής”

|> Άκρως εγκληματική η βομβιστική ενέργεια κατά του κτηρίου του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του “Σκάϊ” και της εφημερίδας “Καθημερινη”. Βέβαια υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά αυτό δεν παύει να μην χαρακτηρίζεται η ενέργεια ως τρομοκρατική και οπωσδήποτε αντιδημοκρατική και σαφέστατα κατά της ελευθεροτυπίας. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, αλλά μόνον υλικές ζημιές.

Αστυνομικές πηγές αναφέρονται σε πολύ ισχυρή έκρηξη που προήλθε από πάνω από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Οι άγνωστοι που προσέγγισαν το σημείο με μοτοσικλέτα είχαν βάλει τη βόμβα σε σάκο. Και το χαρακτηριστικό τού πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη είναι ότι υλικές ζημιές υπάρχουν μέχρι και στον έκτο όροφο του κτηρίου!

Με δυό λόγια η ενέργεια ήθελε να πλήξει τον έμψυχο “Σκάϊ”, καθώς ως φαίνεται οι βομβιστές κάπου δεν θα συμφωνούν. Μία εντελώς ναζιστική τακτική, που πάντα φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή, αντί να υποχρεώνει σε υποχώρηση την ελεύθερη λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, απλά θυμώνει τον κάθε πολίτη που θέλει να ζει στο σήμερα, έχοντας ελεύθερα μέσα μαζικής ενημέρωσης – όσο κι αν δεν συμφωνεί με την πολιτική γραμμή κάποιων ρ/τ σταθμών.

Ως πότε κάποιοι φουκαράδες θα νομίζουν ότι με μία βόμβα θα αλλάξουν την κοινωνία; Εκτός και αν δεν είναι φουκαράδες, ούτε και “ακατοίκητοι”, αλλά εκτελεστικά όργανα κάποιων συμφερόντων…

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπώντας το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου καταδικάζει απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού Σταθμού «ΣΚΑΙ» και της εφημ. «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», που σημειώθηκε σήμερα στις 2.37 τα ξημερώματα. Η βομβιστική επίθεση επιχειρεί να πλήξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.
Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στη κοινωνία μας και είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Καλούμε τις αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης.
Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό με κύρος και αξιοπιστία. Στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων του «ΣΚΑΙ» και της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: