Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποια είναι τα 4 βήματα για δανειοδότηση από την ΕΑΤ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 26/06/2020

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα διευκρινίζει σχετικά με την διαδικασία χρηματοδότησης

|> Από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, διευκρινίζεται ποιά βήματα χρειάζεται η διαδικασία χρηματοδότησης, σχετικά με τα δάνεια κεφαλαίου κίνησης ΤΕΠΙΧ ΙΙ με επιδότηση επιτοκίου και τα δάνεια με εγγύηση από το Εγγυοδοτικό Ταμείο CoViD-19. Συγκεκριμένα:

ΒΗΜΑ 1:  ΑΙΤΗΣΗ στο ΠΣΚΕ

  • Η υποβολή αιτημάτων από τους ενδιαφερόμενους πολίτες στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, δεν συνεπάγεται αυτόματη έγκρισή τους.
  • Τα στοιχεία ταυτότητας κάθε υποψήφιου δανειολήπτη δεν κοινοποιούνται από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

ΒΗΜΑ 2: ΑΙΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ προς την ΤΡΑΠΕΖΑ Επιλογής τους

  • Αφού οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου από το ΠΣΚΕ, απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται, για να διαπιστώσει την πιστοληπτική τους δυνατότητα.

ΒΗΜΑ 3: ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ

  •  Η συνεργαζόμενη Τράπεζα, εφόσον εγκρίνει, προωθεί το συγκεκριμένο αίτημα για χρηματοδότηση, στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
  • Προφανώς η διαδικασία γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες και ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να διαπιστώνεται ανά πάσα στιγμή η απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

ΒΗΜΑ 4: ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

  • Ως συγχρηματοδότης – με πόρους που εξασφαλίζει από τα διαρθρωτικά ταμεία και το ΠΔΕ η Ελληνική Κυβέρνηση – η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα εξετάζει την επιλεξιμότητα του δανειολήπτη, με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.
  • Eπιστρέφει τα εγκεκριμένα δάνεια στις τράπεζες οι οποίες τελικά συμβασιοποιούν και εκταμιεύουν τα αναλογούντα ποσά στους πελάτες τους.

Σημειώνεται πως σε όλη αυτή τη διαδικασία, τηρείται απόλυτη σειρά προτεραιότητας η οποία πιστοποιείται από τους αριθμούς πρωτοκόλλησης των αιτήσεων στο πληροφορικό σύστημα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: