Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έλλειψη αστυνόμευσης και πράξεις αυτοδικίας

Χωρίς κατηγορία στις 28/03/2019

Η ελληνική κοινωνία με την τόση ανθρωπιά τείνει να μεταλλαχθεί, επειδή είναι απροστάτευτη!

Π.Π.Ξανθίδης |> Μετά το κακό που έγινε προχθές στην Κορινθία, όπου ιδιοκτήτης πυροβόλησε και σκότωσε επίδοξο διαρρήκτη, αναδεικνύεται ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Επί του συγκεκριμένου δραματικού περιστατικού, δεν γίνεται αναφορά για την πράξη πανικού του ιδιοκτήτη, που μετέφερε και πέταξε το πτώμα του θύματος. Αυτό είναι ένα επιπλέον αδίκημα (προσβολή νεκρού) το οποίο δεν αφορά την ουσία του «περιστατικού», δηλαδή την αυτοδικία.

Κατά το άρθρο 331 του Ποινικού Κώδικα, αυτοδικία διαπράττει εκείνος που έχει πραγματικά ένα νόμιμο δικαίωμα ή πιστεύει ότι το έχει και στη περίπτωση προσβολής ή αμφισβητήσής του, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αξιώσεις του από το δικαίωμα αυτό, δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά ενεργεί αυθαίρετα…

Σε κάθε νόμο υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως π.χ. με το άρθρο 20 του ΠΚ περί «ενάσκησης δικαιώματος» και των άρθρων του Αστικού Κώδικα 282 «όταν η βοήθεια της αρχής δεν μπορεί να φτάσει έγκαιρα», 985 και 986 «η αυτοδικία επιτρέπεται από το νόμο σε έκτακτες συνθήκες, όπου αίρεται ο άδικος χαρακτήρας της».

Αυτά όμως είναι νομικά θέματα και αφορούν την Δικαιοσύνη και τους παράγοντες μιας δίκης. Όμως, υπάρχει και κάτι άλλο, που αφορά το υπουργείο με την επωνυμία… “Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”! Πώς; Ποιάς προστασίας του πολίτη; Ο ατυχής κάτοικος κράτους-μέλους της ΕΕ, έχει ξεχάσει πώς είναι οι στολές των αστυνομικών!

Η ελληνική κοινωνία του φιλότιμου και της ανθρωπιάς, από τις συνεχείς επιθέσεις διαρρηκτών, ληστών, παιδεραστών, βιαστών και φονιάδων που δέχεται, τείνει να μεταλλαχθεί, αφού είναι εντελώς απροστάτευτη!

Πού βρίσκεται η αστυνομία; Γιατί δεν διατίθεται το δυναμικό της, κατ’ αρχάς στον φορολογούμενο πολίτη και μετά σε όσους έχουν την δυνατότητα να μισθώνουν προσωπική ασφάλεια;

Με κάθε νέα κυβέρνηση ακούμε ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών θα διατεθεί για το κοινωνικό σύνολο. «Θα» και με… αποφασιστικότητα, λες και μας κάνουν χάρη!

Τι να πει κανείς… Από τη στιγμή που η αστυνομία αδυνατεί να προστατέψει τον πολίτη, ας αφεθεί ελεύθερη η οπλοκατοχή, η οπλοφορία και η οπλοχρησία, έτσι για να τελειώνουμε ως κοινωνία! Με όποια τραγικά αμφίδρομα αποτελέσματα…

> Πηγή: Εφημ. “Αποκαλυπτικά”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: