Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ελληνική ναυτιλία στο επίκεντρο συνεδρίου στο Σίτυ του Λονδίνου

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 11/09/2015

Μεγάλη ελληνική συμμετοχή

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο για τις προοπτικές της παγκόσμιας ναυτιλίας αρχίζει στο Σίτυ του Λονδίνου. Κι αυτό γιατί σε ειδικό section θα γίνει αναφορά για την ελληνική πολιτική κατάσταση και τις προοπτικές της χώρας.

Με βάση τον κατάλογο των συμμετοχών το “παρών” θα δώσουν πολλές από τις μεγάλες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες. Το κοινό χαρακτηριστικό τους; Ότι οι περισσότερες έχουν ήδη “φύγει” από τον Πειραιά, με προορισμό είτε το Λονδίνο, είτε το Μόντε Κάρλο, είτε τη Λεμεσό.

Σε πολύ υψηλό επίπεδο θα εκπροσωπηθεί στο συνέδριο και η βρετανική κυβέρνηση. Για ευνόητους λόγους. Το Λονδίνο επιδιώκει εδώ και πολύ καιρό να μεταφέρει στο Σίτυ όσο το δυνατόν περισσότερες από τις εισηγμένες στο εξωτερικό ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες και σε μεγάλο βαθμό το έχει πετύχει.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι υπάρχει κι ένα κομμάτι το οποίο παραμένει ακόμα επί ελληνικού εδάφους και σε αυτό ακριβώς στοχεύει τώρα η Ντάουνιγκ Στριτ.

Το ίδιο συμβαίνει πάντως και με το Αμβούργο, το οποίο “είδε” ένα μεγάλο μέρος της δικής του ναυτιλιακής βιομηχανίας να έχει καταστραφεί, εξαιτίας άστοχων τοποθετήσεων από την πλευρά των διοικήσεων τους, τα τελευταία χρόνια. Κοινή είναι η εκτίμηση λοιπόν ότι τώρα θα επιδιώξει να πάρει τη “ρεβάνς”, έστω και δια της πλαγίας οδού.
Πηγή: voria.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: