Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την πρόοδο στην έρευνα για την δολοφονία του Καραϊβάζ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 30/04/2023

Η διεθνής δημοσιογραφική οικογένεια αναμένει τις εξελίξεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την καταδίκη των φυσικών και των ηθικών αυτουργών

|> Η σύλληψη των δύο φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ, θεωρήθηκε σημαντικό βήμα για την εξιχνίασης της υπόθεσης από την Ένωση Συντακτών, η οποία έχει κηρύξει το 2023 Έτος Γιώργου Καραϊβάζ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την πρόοδο στις έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Η σύλληψη των δυο φερόμενων ως δραστών είναι σημαντικό βήμα για την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών και όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Το Δ.Σ. παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει ότι, έστω και 2 χρόνια μετά, θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που αποτελεί αγκάθι στη λειτουργία της Δημοκρατίας, βασικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η ενημέρωση.

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας, δεκάδες δημοσιογραφικές ενώσεις σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια τού Γ. Καραϊβάζ και απαίτησαν την άμεση αποκάλυψη, σύλληψη και καταδίκη των δραστών.

Η διεθνής δημοσιογραφική οικογένεια αναμένει τις εξελίξεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την καταδίκη φυσικών και ηθικών αυτουργών ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους αλλά και να βελτιωθεί η κατάταξη της χώρας στις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου και το κράτος δικαίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: