Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

MEDIA: Πρόγραμμα της ΕΕ για την ισότητα των φύλων

ΕU στις 21/05/2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την Ημέρα «Γυναίκες σε Κίνηση» στο εφετινό Φεστιβάλ των Καννών

|> Την περασμένη Κυριακή 19/5, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την Ημέρα «Γυναίκες σε Κίνηση» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα.

Κατά την πρώτη ημέρα «Γυναίκες σε Κίνηση», εκπρόσωποι από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, από τα κράτη μέλη, καθώς και από ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς του οπτικοακουστικού τομέα συναντήθηκαν για να συζητήσουν το ζήτημα της ισότητας των φύλων, μιας από τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ημέρα άρχισε με συζήτηση με την Carla Simón, μια νεαρή Ισπανίδα σκηνοθέτιδα η οποία είχε τιμηθεί, το 2018, με το βραβείο Γκόγια καλύτερου/-ης νέου/-ας σκηνοθέτη/-ιδας. Η συλλογικότητα 50/50, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1 000 βασικοί συντελεστές της γαλλικής κινηματογραφικής βιομηχανίας και του δημιουργικού κλάδου γενικότερα, με στόχο την αλληλεγγύη, την ισότητα των φύλων και την άρση των αποκλεισμών, παρουσίασε μια πρώτη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Χάρτη για την ισότητα των φύλων και την πολυμορφία στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Ο εν λόγω Χάρτης παρουσιάστηκε πριν από έναν χρόνο παρουσία της επιτρόπου Μαρίγια  Γκαμπριέλ, και το Φεστιβάλ των Καννών ήταν ο πρώτος υπογράφων. Έκτοτε, ο Χάρτης έχει υπογραφεί από περισσότερα από 40 διεθνή φεστιβάλ.

Τέλος, η Κομισιόν θα δημοσιεύσει έναν οδηγό για τα γεγονότα, τις τάσεις, τις συγκεκριμένες ενέργειες και τις βέλτιστες πρακτικές της οπτικοακουστικής βιομηχανίας με στόχο να ενισχυθεί η ίση εκπροσώπηση και των δύο φύλων. Το έργο αυτό θα συμβάλει σημαντικά στον εντοπισμό ορθών πρακτικών που θα προωθηθούν στο πλαίσιο του μελλοντικού προγράμματος MEDIA 2021-2027.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: