Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η κρουαζιέρα στο επίκεντρο

Ευρεία σύσκεψη για την αναπτυξιακή προοπτική της κρουαζιέρας συγκαλείται τη Δευτέρα από τους υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, στην Ακτή Μιαούλη, στις 10 το πρωί και αποσκοπεί στο διάλογο και τη χάραξη κοινής στρατηγικής μεταξύ των φορέων που σχετίζονται με την κρουαζιέρα – έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Στη διευρυμένη σύσκεψη πρόκειται να συμμετέχουν όλοι οι φορείς του τουρισμού και του θαλασσίου τουρισμού, οι διοικήσεις των οργανισμών λιμένων, τα προεδρεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, οι διοικήσεις των λιμένων κρουαζιέρας, καθώς και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

varvitsiotis-kefalogianniΣημειώνεται ότι για το 2015 θα είναι μειωμένες οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων ξένων εταιρειών καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούν νέες αγορές στην Ασία και στην Άπω Ανατολή. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Louis Cruises Κυριάκος Αναστασιάδης είχε αναφέρει μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν τις εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της κρουαζιέρας.

Όπως είχε πει στην Ελλάδα δεν υπάρχει ενιαίος φορέας διαχείρισης της κρουαζιέρας που να λαμβάνει τις βασικές αποφάσεις με αποτέλεσμα όσοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο κλάδο να έρχονται σε επαφή με εκπροσώπους 4 – 5 υπουργείων. Επανέλαβε επίσης την ανάγκη βελτίωσης των λιμενικών υποδομών καθώς οι υπάρχουσες δεν επαρκούν για την φιλοξενία μεγάλων πλοίων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: