Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η κυβέρνηση έχει στόχο τη “μετουσίωση” των δημοσιογράφων σε μαριονέτες

Χωρίς κατηγορία στις 14/05/2016

Και η κοινωνία “βράζει”…

Ανακοίνωση της παράταξης συντακτών “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι” (ΕΣΗΕΑ)

|> Η προαναγγελθείσα «ριζοσπαστική» κυβέρνηση εμπίπτει σε μεγαλύτερες αμαρτίες από τις κυβερνήσεις που κατηγορούσε ως διαπλεκόμενες. Εδώ και μήνες, γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας γελοιοποίησης του δημοσιογραφικού κλάδου, με ταυτόχρονες υποχωρήσεις στα συμφέροντα των εργοδοτών.

Η κυβέρνηση που ευαγγελιζόταν τη διαφάνεια, είχε υποσχεθεί συλλογικές συμβάσεις, επέκταση του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο και ένα υγιές τηλεοπτικό τοπίο. Υποσχέσεις, που ξέχασαν νωρίς, ξεπουλώντας τον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Χωρίς να υπάρχει σχετικό αίτημα της τρόικας αλλά με στόχο την καταλήστευση των αποθεματικών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ανήγγειλαν την κατάργηση του αγγελιοσήμου, δίνοντας μια περιπαιχτική τρίμηνη παράταση διατήρησής του.

Της νομοθετικής αυτής ρύθμισης είχε προηγηθεί η αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου, το οποίο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Παππά, θα απαρτιζόταν από 4 πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, αγνοώντας επιδεικτικά την εκτόξευση της ανεργίας μιας τέτοιας μεταβολής.

Αγνοώντας, ή χαρίζοντας τηλεοπτικό χώρο, κατά τα συμφέροντα της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση και των προσκείμενων αυτής; Ο κ. Παππάς σε συνεργασία με τον κ. Κατρούγκαλο εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι τον εργαζομένων. Πριν από ένα μήνα υποσχέθηκαν 120 δημοσιογράφους, 120 διοικητικούς υπάλληλους και 160 τεχνικούς για κάθε τηλεοπτική άδεια.

Ξαφνικά, οι υπολογισμοί τους άλλαξαν, φυσικά μειώνοντας τον αριθμό του δυναμικού σε 60 δημοσιογράφους, ισάριθμους διοικητικούς υπαλλήλους και 80 τεχνικούς για τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Οι επιθέσεις της κυβέρνησης στο δημοσιογραφικό κλάδο είναι συνεχείς, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων.

Σε μια προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία, ενώ η κοινωνία «βράζει» από τους συνεχείς φόρους και τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση κινείται με στρατηγικό σκοπό τη «μετουσίωση» των δημοσιογράφων σε μαριονέτες, που θα αναμασούν τα κατάλληλα για την κυβέρνηση μηνύματα. Και δυστυχώς, αυτό δεν αποτελεί δυσοίωνη πρόβλεψη, μιας και η δράση αυτή είναι ορατή και συνεχίζει να εκτυλίσσεται. Αλήθεια, πόσο αντίθετη στη διαπλοκή είναι μια τέτοια ηγεσία;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: