Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ελληνίδα η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου ΕΑ MAC

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 27/11/2020

Η Μαρία Παπατζίκου που εξελέγη με την υποστήριξη Γεωργιάδη ήταν υπεύθυνη Ποιότητας ΕΣΥΔ

|> Με την υποστήριξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και μετά από πρόταση του προέδρου του ΕΣΥΔ, Κωνσταντίνου Κούρταλη και του διευθύνοντος συμβούλου, Σπυρίδωνος Ποδάρα,  η Μαρία Παπατζίκου (φωτό), μέχρι τώρα υπεύθυνη Ποιότητας του ΕΣΥΔ, εκλέχτηκε στη θέση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC, στο πλαίσιο της διαδικτυακής γενικής συνέλευσης της ΕΑ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η Ελλάδα  σημείωσε άλλη μία μεγάλη επιτυχία. Μετά από πρόταση δική μου και της ηγεσίας του ΕΣΥΔ, ένα άξιο και καταξιωμένο στέλεχος του ΕΣΥΔ, η κυρία Μαρία Παπατζίκου, εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης. Μία σπουδαία θέση, μέσα από την οποία θα μπορέσει να  υπηρετήσει και τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη και την Ελλάδα. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Η Μαρία Παπατζίκου, στέλεχος του ΕΣΥΔ από το 2005, έχει έναν πολύ ενεργό ρόλο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαπίστευση, ως μέλος από το 2010 της Ομάδας Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC, στη συνέχεια το 2015 ως μέλος του δ.σ. της ΕΑ – EA Executive Committee, το 2018, καταλαμβάνοντας τη θέση της  αντιπροέδρου της ΕΑ – EA Vice Chair και τελικά σήμερα με την εκλογή της στη θέση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -ΕΑ MAC.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: