Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Εκκλησία είναι έτοιμη ακόμη και για μεγάλη ρήξη

FLASH στις 15/12/2020

Η μεροληπτική στάση της κυβέρνησης έναντι των χριστιανών είναι πασιφανής

Σωτήρης Μ. Τζούμας |> Ένα καζάνι που βράζει είμαστε όλοι, κλήρος και λαός. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας είναι χιλιάδες. Όλοι με μια φωνή και μια καρδιά είναι έτοιμοι να ανέβουν στις επάλξεις και να τα «παίξουν» όλα για όλα. Ο λαός μας με αίσθημα ευθύνης υπέμεινε, ανέχθηκε, σιώπησε, αλλά τώρα ο «κόμπος έφθασε στο χτένι»! Φθάνει πια τόση κοροϊδία. Η μεροληπτική στάση της κυβέρνησης έναντι των χριστιανών είναι πασιφανής. Νομίζουν ότι είμαστε του χεριού τους. «Εμείς τον ανεβάσαμε, εμείς θα τον ρίξουμε» λένε οι ιερείς μα και ο λαός που θρησκεύεται!

Κάποτε για την εκκλησιαστική περιουσία και την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες βγήκαμε στους δρόμους, κάναμε συλλαλητήρια και τώρα που αμφισβητούν την πεμπτουσία της πίστεώς μας, την Θεία Κοινωνία θα σιωπήσουμε; Και οι «λίθοι κεκράξονται» κ. Μητσοτάκη!

Ο κύβος ερρίφθη! Η Εκκλησία αφουγκραζόμενη τις αγωνίες του ποιμνίου τους, ως φιλόστοργος μητέρα θα σταθεί δίπλα στα αδικημένα τέκνα της. Η Ελλαδική Εκκλησία είναι έτοιμη ακόμη και για ρήξη με την Κυβέρνηση! Επιτέλους είναι καιρός να απαλλαχθεί από άθεους πατρώνους που θέλουν να βάλουν το ποδαράκι τους στα του οίκου της. Η Εκκλησία δεν είναι ελεγχόμενο σωματείο καμιάς κυβέρνησης. Η Εκκλησία είναι Θεοΐδρυτος οργανισμός, είναι «ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνες».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μίλησε με τον κ Πρωθυπουργό και του μετέφερε το εκρηκτικό κλίμα και την σθεναρή στάση που υπάρχει από μέρους των Σεβασμιωτάτων στους κόλπους της Ιεραρχίας, αλλά και την ανησυχία, αναβρασμό και αγανάκτηση του Χριστεπωνύμου πληρώματος. Του μετέφερε την αντιπρόταση της Εκκλησίας και θα περιμένουν εν Συνόδω αύριο την απάντηση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις της.

Αν ωστόσο η κυβέρνηση συνεχίζει να περιφρονεί και να καταφρονεί την Διοικούσα Εκκλησία και τον θρησκευόμενο ελληνικό λαό, τότε πάμε για ρήξη!

Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια που καταβάλλει η Σύνοδος και μάλιστα Αρχιερείς που έχουν κάποιο δίαυλο επικοινωνίας με το Μαξίμου.

Ο Σεβ. Συνοδικός Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και εκ των προβεβλημένων Ιεραρχών σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας επιβεβαίωσε το αρραγές κλίμα που υπάρχει στην Ιεραρχία. «Είμαστε όλοι ένα μέτωπο» μας είπε. Ναι δεν θα δεχθούμε άλλη κοροϊδία και αυτή την ιταμή συμπεριφορά εκ μέρους των κυβερνητικών.

Επιτέλους, η Διοικούσα Εκκλησία αντιστέκεται στην άδικη και απαράδεκτα μεροληπτική στάση της κυβέρνησης. Αύριο, ακούσαμε διά στόματος κ. Πέτσα,( που καλόν είναι να βγαίνει πια στα κανάλια  γιατί κάνει κακό στην κυβέρνηση)ανοίγουν οι χώροι περιποίησης νυχιών! Κάποιες κυρίες, ίσως και κύριοι δεν αντέχουν άλλο χωρίς βαμμένα μαλλιά και περιποιημένα νύχια, και καλά κάνουν.

Όμως γιατί δεν σέβεστε την ανάγκη των πιστών για συμμετοχή τους σ’ αυτό που ναι μεν εσείς δεν πιστεύετε, αλλά γι’ αυτούς είναι το Α και το Ω της ύπαρξής τους; Δεν είναι ρατσισμός να επιτρέπετε σε συμπολίτες μας να βάφουν το μαλλί ή να κόβουν τα νύχια τους κι εμάς να μας αφήνετε ακοινώνητους χριστουγεννιάτικα;

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης διαπιστώνοντας την μεροληπτική στάση σας, κύριοι της Κυβέρνησης, δεν σας ρωτάει καν! Θα ανοίξουν τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Κι εμείς αυτό πρέπει να κάνουμε. Οι γενναίοι και απροσκύνητοι Κρητικοί δείχνουν τον δρόμο. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ζωή κι εμείς στην όντως Ζωή! Θα ανοίξουμε τηρώντας όσα πρωτόκολλα θέλετε, βάζοντας μάσκες και σκάφανδρα αν θέλετε, τηρώντας αποστάσεις και πέντε μέτρων αν θέλετε, αλλά από το ΠΟΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ. Τελεία και παύλα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: