Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από αύριο το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη – Ποιες ώρες θα γίνεται

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 05/09/2021

Η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή την Πέμπτη στον Γαλατά Χανίων -Μηνύματα και λουλούδια έξω από την πόρτα του σπιτιού στο Βραχάτι

|> Από στις 3 μμ έως την Τετάρτη στις 2 μμ η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, η δε νεκρώσιμη ακολουθία όπως και η ταφή του θα γίνουν στον Γαλατά Χανίων. Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του.

Συγκεκριμένα, όπως ορίστηκε, το λαϊκό προσκύνημα αύριο θα γίνεται από τις 3 μμ έως τις 7 μμ, την Τρίτη από τις 10 πμ έως τις 7 μμ και την Τετάρτη από τις 10 πμ ως τις 2 μμ. Μία ώρα αργότερα, στις 3 μμ, θα γίνε η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9/9 στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο εκεί κοιμητήριο, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εν τω μεταξύ, το σπίτι στο Βραχάτι, όπου αναμενόταν κοσμοσυρροή εάν γινόταν η κηδεία του, είναι θεόκλειστο. Όσοι περνούν με τα αυτοκίνητά τους, σταματούν και κοιτάζουν το σπίτι με την μεγάλη πόρτα και τους ψηλούς τοίχους. Μερικοί κατεβαίνουν και πλησιάζουν την πόρτα, για να διαβάσουν τα γραπτά μηνύματα λατρείας στον Μίκη ή να αφήσουν ένα λουλουδάκι…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: