Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι απίθανοι συνωμοσιολόγοι πήγαν για… τραμπάλα!

ΚΟΣΜΟΣ στις 20/01/2021

Η παραπληροφόρηση δεν απέδωσε – Το “προεδρικό” twitter στα χέρια του Τζο Μπάϊντεν

|> Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο -πριν την ορκωμοσία- για την Καλιφόρνια και τα “μαγαζάκια” παραπληροφόρησης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, μάλλον κατέβασαν ρολά!

Οι δύο τελευταίες “ειδήσεις” που διανεμήθηκαν χθες στα social media, από “κέντρα” της Νέας Υόρκης, ήταν αρκετά απογοητευτικές. Η μία ήταν… υπερεπείγουσα και ανέφερε ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί, ώρα Ελλάδας, ο Τραμπ θα φίμωνε όσα ΜΜΕ δεν μετέδιδαν το μήνυμά του! Η άλλη ήταν πιό… άγρια, καθώς ανέφερε ότι πριν αναλάβει ο Μπάϊντεν θα κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος στις ΗΠΑ!

Πηγές από Ελληνοαμερικανούς ρεπουμπλικάνους της Νέας Υόρκης, αντιμετώπισαν με εκνευρισμό “κάτι τέτοιες διαδόσεις παρανοϊκών” και απόρησαν πως κυκλοφόρησαν τέτοια “συνωμοσιολογικά” και στην Ελλάδα. Πού νά ‘ξεραν…

Ο Τζο Μπάϊντεν είναι πλέον ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και πριν καλά-καλά καθίσει στο Οβάλ Γραφείο οι αρμόδιοι του Λευκού Οίκου φρόντισαν να μεταφέρουν τον λογαριασμό της αμερικανικής Προεδρίας στο twitter στην νέα κυβέρνηση της χώρας.

Έτσι ο λογαριασμός https://twitter.com/potus συνοδεύεται ήδη με φωτογραφία του Τζο Μπάϊντεν. Και η πρώτη ανάρτηση του νέου Προέδρου αναφέρει: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στην αντιμετώπιση των κρίσεων που αντιμετωπίζουμε. Γι ‘αυτό, σήμερα, πηγαίνω στο Οβάλ Γραφείο για να πιάσω κατευθείαν δουλειά αναλαμβάνοντας θαρραλέα δράση για άμεση ανακούφιση στις αμερικανικές οικογένειες».

Επίσης ο λογαριασμός της Αντιπροεδρίας, https://twitter.com/vp?lang=el  ανήκει πλέον στην Κάμαλα Χάρις και έχει τη φωτογραφία της.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εμφανιστεί άλλη “είδηση” από τραμπικά κέντρα παραπληροφόρησης. Ίσως έγινε αντιληπτό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άλλαξαν Πρόεδρο…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: