Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι μοναδικότητες της Αττικής γης, για τον γαμήλιο τουρισμό

FLASH στις 16/01/2019

Η Περιφέρεια στην Bridal Expo 2019 προέβαλε δυνατότητες του αττικού περιβάλλοντος

|> Στην παρουσίαση των γαμήλιων προορισμών της Αττικής και την τόνωση του γαμήλιου  τουρισμού στην εσωτερική και διεθνή ζήτηση, στοχεύει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία συμμετείχε στη Bridal Expo 2019 που διοργανώθηκε στο Ζάππειο.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής για την προσέλκυση επισκεπτών γαμήλιου τουρισμού, είναι:

  • Το μοναδικό πολιτιστικό σκηνικό των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και οι ατμοσφαιρικοί χώροι φωτογράφησης, λουσμένοι στο Αττικό φως, στην Αθήνα, αλλά και στα προάστια της Αττικής, σε όλο το μήκος της ακτογραμμής από το Π. Φάληρο έως και τον Μαραθώνα – Σχοινιά, αποτελούν μοναδικές επιλογές σκηνικού γαμήλιας φωτογράφησης.
  • Τα εκατοντάδες βυζαντινά εκκλησάκια, διάσπαρτα σε όλη την Αττική και στα νησιά κατάλληλα για μικρές γαμήλιες τελετές.
  • Τα νησιά του Σαρωνικού παρουσιάζουν διεθνές ενδιαφέρον για να καταστούν γαμήλιοι προορισμοί, λόγω της εύκολης πρόσβασης από την πόλη και της ρομαντικής τους φύσης. Αναφέρουμε ενδεικτικά: την κοσμοπολίτικη Ύδρα, τον ρομαντικό Πόρο, τις αρχοντικές Σπέτσες, το γραφικό Αγκίστρι, τα μυθικά και απομακρυσμένα Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης, αλλά και την παραδοσιακή Αίγινα.
  • Η πλούσια ελληνική μυθολογία και τα σχετικά αφηγήματα δίνουν έμπνευση και λειτουργούν ευνοϊκά στη μυθοπλασία (storytelling).
  • Οι καταξιωμένοι διεθνώς Έλληνες σχεδιαστές μόδας και κοσμημάτων και οι αξιόλογοι οίκοι μόδας, φωτογράφων και ειδικών επαγγελματιών του χώρου.
  • Η πληθώρα πολυτελών ξενοδοχειακών υποδομών και εγκαταστάσεων εστίασης, οι διαθέσιμοι χώροι δεξιώσεων και εκδηλώσεων, κτημάτων, επισκέψιμων οινοποιείων για κάθε εποχή.
  • Οι εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και οι υπηρεσίες catering υψηλής γαστρονομίας.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό ήπιο μεσογειακό κλίμα της Αττικής τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, την ελληνική φιλοξενία και αγάπη για ζωή και διασκέδαση αποτελούν τα συστατικά μοναδικών, αξέχαστων αισιόδοξων εμπειριών και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ιδιαίτερη ζήτηση για γαμήλια ταξίδια από αγορές που ήδη ενδιαφέρονται και πραγματοποιούν πολυτελείς γαμήλιες δεξιώσεις στη χώρα μας.

Η Περιφέρεια Αττικής προσβλέπει στη μελλοντική προσέλκυση επισκεπτών από τις ΗΠΑ, τους ορθόδοξους γειτονικούς λαούς και τη Ρωσία, τον Λίβανο, τις αραβικές χώρες, την Ινδία καθώς και τους Έλληνες εντός και εκτός Αττικής. Εξ άλλου σε κάθε εξωστρεφή δράση της Περιφέρειας Αττικής, είτε σε διεθνείς εκθέσεις, είτε σε οργανωμένα ταξίδια φιλοξενίας επαγγελματιών τουρισμού, δεν χάνει την ευκαιρία να προβάλλει ιδιαίτερα αυτήν την ευχάριστη αιτία ταξιδιού στην Αττική.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: