Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Φουρτούνες” στο Λιμενικό Σώμα με την βαθμολογική εξέλιξη

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 26/08/2021
Η ΠΟΕΠΛΣ καταγγέλλει ότι υπάρχει σχέδιο κατάλυσης και τονίζει πως: “εν κρυπτώ ενέργειες σε βάρος των  στελεχών δεν θα περάσουν!”.

|> Ύπαρξη σχεδίου κατάλυσης της βαθμολογικής εξέλιξης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος-ΕΛΑΚΤ, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) και σε ανακοίνωση του δ.σ. της ομοσπονδίας τονίζεται ότι “εν κρυπτώ ενέργειες σε βάρος των στελεχών δεν πρόκειται να περάσουν!”. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. από συστάσεώς της αγωνίζεται για την εξέλιξη και αναβάθμιση του επιπέδου των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες με βελτιωτικές ρυθμίσεις στον τομέα αυτό.

Πολλές ήταν οι φορές κατά τις οποίες η Ομοσπονδία μας αναχαίτισε αρνητικές εισηγήσεις αναφορικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των στελεχών συνεπώς δε μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι υποβόσκουν φωνές οπισθοδρόμησης εντός του Σώματος καθώς αφενός τις γνωρίζουμε και αφετέρου τις αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Ακόμη κι εμείς ωστόσο μείναμε άναυδοι σε μια κίνηση η οποία συμβαίνει για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, συντάχθηκε εν κρυπτώ, δρομολογήθηκε εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας και προωθήθηκε παραμονές 15Αύγουστου σχέδιο πδ τροποποίησης του πδ 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.», το οποίο αφού αναζητήσαμε, λάβαμε και μελετήσαμε διαπιστώσαμε ότι διαταράσσει τη βαθμολογική εξέλιξη του συνόλου των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο να προωθείται σχέδιο πδ το οποίο έρχεται σε ευθεία αντίθεση όχι μόνο με τη διαχρονική προσφορά των στελεχών αλλά ακόμη και με πρόσφατα δημοσιευμένους νόμους όπως ο ν.4676/20 (άρθρ. 28).

Οι συνάδελφοί μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εμπνευστές του εν λόγω πδ προτείνουν ουσιαστικά τη βαθμολογική εξέλιξη του συνόλου των στελεχών προς το χειρότερο και επιδιώκουν στην πράξη τη μείωση αποδοχών, συντάξεων και εφάπαξ αποζημιώσεων και παράλληλα ζημιώνουν σημαντικά τα έσοδα των ταμείων μας.

Το γεγονός ότι οι εμπνευστές του βρήκαν το χρόνο να απεργάζονται τέτοια κακόβουλα σχέδια την ώρα, που οι συνάδελφοί τους έδιναν μάχες στο ανατολικό αιγαίο, στα λιμάνια όλης της χώρας και στους απεγκλωβισμούς συνανθρώπων μας από τα πύρινα μέτωπα, βγάζοντάς τους ασπροπρόσωπους στην κοινωνία και στον πολιτικό κόσμο τους καθιστά ανήθικους, επικίνδυνους και ανάξιους κάθε εμπιστοσύνης.

Οι ίδιοι άνθρωποι δέκα έξι (16) μήνες δεν έχουν βρει χρόνο να κατανείμουν τις νέες οργανικές θέσεις, ένα (1) χρόνο έχουν σε ομηρεία στελέχη υπό μετάθεση να αναμένουν αντικαταστάτη και δε φαίνεται να είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν τακτικά συμβούλια μεταθέσεων.

Στη χθεσινή συνάντηση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρο διατρανώσαμε την αντίθεσή μας και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι το σχέδιο πδ θα αποσυρθεί και όποια ζητήματα είναι απαραίτητο να ρυθμιστούν θα επανεξετασθούν με τη συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι θα παραμείνουμε μαχητικά απέναντι σε όσους επιδιώκουν την οπισθοδρόμηση σε όλα τα επίπεδα!

Ταυτόχρονα ενημερώνουμε τους εμπνευστές του ότι «κατάλληλη στιγμή» για τέτοια σχέδια δεν υπάρχει και εν κρυπτώ ενέργειες σε βάρος των στελεχών δεν πρόκειται να περάσουν!

Το ζήτημα θα απασχολήσει τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., που θα πραγματοποιηθεί την 27η Αυγούστου και θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε με νεότερη ανακοίνωση.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: