Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σεραφείμ, κατέβα να μιλήσεις στις ταπεινές γειτονιές του Πειραιά!

Χωρίς κατηγορία στις 08/07/2021

Η πόλη βρίσκεται πολύ χαμηλά στον αριθμό εμβολιασθέντων – Οι φορείς ίσως να έχουν σοβαρότερα θέματα από την αντιμετώπιση του ιού…

Χρήστος Φωτίου* |> Ο Πειραιάς, στις τελευταίες θέσεις των εμβολιαζομένων. Θα περίμενε κανείς, κάποια έκτακτη σύσκεψη των φορέων της πόλης, για την αντιμετώπιση του κινδύνου. Αντ’ αυτού, αμήχανη σιγή… Θά ‘χουν ίσως σοβαρότερες ενασχολήσεις.

Είναι γνωστό πως δεν φημίζομαι για την προσήλωσή μου στα… εκκλησιαστικά, αποδίδοντας πάντως τον δέοντα σεβασμό μου, στους προσηλωμένους.

Η πόλη μας, απ’ τους πανάξιους τοπικούς άρχοντές της, που κάνουν- αυτό που μπορούν – διαθέτει μια ” πυρηνική βόμβα” που παραμένει ανενεργή. Τον Μητροπολίτη Σεραφείμ. Έναν πολυπροσοντούχο ιερωμένο, με άποψη πέραν των θείων και για τα εγκόσμια και τα καθημερινά που πολλές φορές δίνει την αφορμή για την διατύπωση και αντίθετων απόψεων και σκληρών αντιπαραθέσεων.

Μαχητής, δυναμικός, πείσμων. Κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση του ποιμνίου του.

Δεσπότη μου, ο λαός κινδυνεύει. Κατέβα στις ταπεινές γειτονιές του, και μίλα του, όπως εσύ ξέρεις. Σ’ αγαπούν, και θα σ’ ακούσουν… Γένοιτο…

(*Ο κ. Χρ. Φωτίου είναι δικηγόρος, τ. βουλευτής και υφυπουργός, τ. δήμαρχος Κερατσινίου, τ. νομάρχης Πειραιά % Νήσων και τ. πρόεδρος του ΝΑΤ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: