Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Τρόικα στο ΝΑΤ

Χωρίς κατηγορία στις 20/12/2014
Αποκάλυψη: portnet.gr

Σύμφωνα με το portnet.gr, τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα, με επικεφαλής Άγγλο τεχνοκράτη, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι η πρώτη φορά ουσιαστικά που η Τρόικα ασχολείται με το Ταμείο τω Ναυτικών με τα γνωστά τεράστια ελλείμματα. Η προηγούμενη φορά που είχε γίνει επίσκεψη – ενημέρωση το 2010, μόλις η χώρα είχε μπει στο Μνημόνιο, το ΝΑΤ εκ μέρους της Τρόικα είχαν επισκεφθεί Έλληνες τεχνοκράτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Τρόικα εστιάζει όχι τόσο στα γνωστά εδώ και χρόνια ελλείμματα του Ταμείου, συνεπεία κυρίως του μεγάλου αριθμού συνταξιούχων σε σχέση με τους εν ενεργεία ναυτικούς, αλλά κυρίως στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, αφού η ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος καθιστά αρκετά σύνθετο τον υπολογισμό τους.

Η επίσκεψη αυτή πάντως γίνεται με φόντο την φημολογία και τα υπαρκτά σενάρια περί κατάργησης του ΝΑΤ και ενοποίησης του μαζί με άλλα Ταμεία της χώρας σε ένα Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό Οργανισμό, κάτι που παραδοσιακά βρίσκει «απέναντι» τις ναυτεργατικές οργανώσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: