Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καλοψημένη… Κυριακή για τους εντός και τους εκτός των… τυχών!

Χωρίς κατηγορία στις 27/06/2021

Η φύση συνεχίζει να… εκδικείται και σήμερα επιφυλάσσει θερμοκρασίες σχετικές με ένα καλοκαίρι που ούτε η ίδια θα ήθελε!

|> Μετά το “καμίνι” που ζήσαμε το τελευταίο 24ωρο, η σημερινή Κυριακή δεν λέει να μας… λυπηθεί και μας επιφυλάσσει θερμοκρασίες που θα… σπάσουν τα θερμόμετρα! Το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” και η “κλιματική αλλαγή”, δείχνουν το “πρόσωπό” τους, στέλνοντας για μία ακόμη φορά το στερεότυπο μήνυμα: “Η φύση εκδικείται”. Κι αυτό συμβαίνει από την ημέρα που το… “Περιβάλλον”* άρχισε να γράφεται με πεζό “πι”!

Εάν εξαιρεθούν όσοι κατοικούν σε δροσερά μέρη ή όσοι έχουν την πολυτέλεια να κάνουν τις διακοπές τους, όλοι οι υπόλοιποι ας είναι σίγουροι ότι σήμερα θα δουν να “τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι“! Μπορεί η θερμοκρασία στο Λεκανοπέδιο να μην φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά ένα 30άρι με υγρασία “ψήνει” περισσότερο από το 40άρι στην εξοχή! Τέλος πάντων, ας κάνουμε κουράγιο κι ας δούμε τι λέει η meteo… Οι μετεωρολόγοι διαπίστωσαν:

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα, με μέγιστες τιμές στους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, αλλά με μικρή πτώση στα βόρεια. Παράλληλα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά τις θερμές ώρες της ημέρας.

  • Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
  • Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Όσο για την υπόλοιπη Ελλάδα, προβλέπεται ηλιοφάνεια με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς), 26 έως 39-40 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 41 βαθμούς), 22 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 37 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 38-39 βαθμούς στην Κρήτη, 24 έως 38 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

(*Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’70  άρχισε στην Ελλάδα, να μας απασχολεί το Περιβάλλον, τη λέξη την γράφαμε με κεφαλαίο “πι”, για να ξεχωρίζει από την άλλη γενικότερη έννοια “περιβάλλον”. Τότε! Τώρα δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη διαφορά…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: