Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Digea εξασφάλισε τελικά το ομολογιακό δάνειο

Χωρίς κατηγορία στις 03/01/2015

Η εταιρεία των σταθμών εθνικής εμβέλειας «Digea» εξασφάλισε το πολυπόθητο δάνειο και πλέον μπορεί να χρηματοδοτήσει τις επόμενες κινήσεις της. Διεκδικούσε δάνεια ύψους 12 εκατ. ευρώ, αλλά δεν είναι γνωστό το ποσό που τελικά της δόθηκε. Στις εγγυήσεις που έδωσε περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμβάσεις που έχει υπογράψει με τους σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν διαθέτουν άδειες.
Ένα μέρους του δάνειου κατευθύνθηκε ήδη για την αγορά πομπών και αναμεταδοτών, που θα εγκατασταθούν στην Κεντρική Ελλάδα, όπου έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα στη λήψη του σήματος. Η ΕΕΤΤ, μετά την πίεση που έχει δεχθεί στην υπόθεση Digea, αντέδρασε επιβάλλοντας πρόστιμο 1.000 ευρώ τη μέρα για την καθυστέρηση στην κάλυψη των σημείων εκπομπής.

Τέλος, αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου η διακοπή του αναλογικού σήματος στην Κρήτη και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου. Οι αλλεπάλληλες αλλαγές στις ημερομηνίες της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση συνιστούν, κατά ορισμένους, λόγους για την ακύρωση του διαγωνισμού με βάση τον οποίο ανατέθηκαν οι ψηφιακές συχνότητες στην Digea.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: