Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόταση στην Κομισιόν για το “Ευρώ του Μετανάστη”

ΕU στις 10/11/2019

Θα κατατεθεί από δύο Έλληνες δημοσιογράφους στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας των Πολιτών

|> “Το Ευρώ του Μετανάστη” τιτλοφορείται η πρόταση δύο δημοσιογράφων, που θα κάνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας των Πολιτών. Πρόκειται για τον Κώστα Καρτάλη και την Μαρίνα Κουρμπέλα και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Το μεταναστευτικό/προσφυγικό δεν είναι διαχειρίσιμο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα, με έντονη ανθρωπιστική διάσταση.

Εμείς, αρχικά, δύο δημοσιογράφοι, ο Κώστας Καρτάλης και η Μαρίνα Κουρμπέλα ‘θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε, σtο μέτρο του δυνατού αξιοποιώντας τη δυνατότητα που προσφέρει η Πρωτοβουλία των Πολιτών.

Με την ανάρτηση αυτή, θέτουμε τη βάση για το ξεκίνημα της διαδικασίας. Καμία επιτυχία δεν είναι προδιαγεγραμμένη. Θα προσπαθήσουμε, και ξέρουμε, πως πολλοί θα θελήσουν να συμμετάσχουν.

Θα προτείνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη θεσμοθέτηση Μέσου με τίτλο: “Το Ευρώ του Μετανάστη”.

Είμαστε πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ. Ενα ευρώ κάθε μήνα από κάθε πολίτη των 28 χωρών, η 31, αν εφαρμοστεί στον  Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο  (28+Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν). Το ποσό αυτό θα επιτρέψει να γίνουν επενδύσεις στις χώρες προέλευσης μεταναστών και οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν στην Πατρίδα τους, αντί να πνίγονται η να παγώνουν σε αυτοκίνητα-ψυγεία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: