Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δίμηνες Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς ‘19

ΕU στις 12/08/2019

Θα πραγματοποιηθούν πάνω από 70.000 εκδηλώσεις σε όλη την ΕΕ – Συμμετέχουν Ευρωπαίοι και μη

|> Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019: Ευρωπαίοι πολίτες και τουρίστες μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες από 70 000 πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1999 που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.

Το φετινό σύνθημα είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία» και με πάνω από 70 000 προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός με τη συμμετοχή πολιτών στην Ευρώπη.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η αξία της κοινής μας κληρονομιάς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησής της για τη σημερινή γενιά και τις μελλοντικές γενιές. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, φεστιβάλ, εκθέσεις, εργαστήρια ειδών χειροτεχνίας, συνέδρια και περιηγήσεις. Από τα θεάματα του δρόμου στις παραστάσεις σε αίθουσες συναυλιών, τα παραδοσιακά θέατρα και τα μουσεία μέχρι τον κινηματογράφο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά θα πρωταγωνιστήσει σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για επισκέπτες και προσκεκλημένους από την Ευρώπη και το εξωτερικό. Θα εξετάσει επίσης το ρόλο των νέων ψηφιακών τεχνολογιών στην πολιτιστική κληρονομιά και τη διατήρησή της για το μέλλον.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, Τίμπορ Νάβρατσιτς, δήλωσε: «Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνιστούν μια μεγάλη ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά. Αποτελούν σημαντικό στοιχείο του ευρωπαϊκού πλαισίου δράσης που παρουσίασα τον περασμένο Δεκέμβριο, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επιπτώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 είναι μακροπρόθεσμες. Καθώς η πολιτιστική κληρονομιά έχει τόσο θεμελιώδη σημασία για τις κοινωνίες μας και για τη σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον μας, πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής των πολιτών μας. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για να γίνει αυτό πραγματικότητα».

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συμβάλλουν στην προσέγγιση των Ευρωπαίων πολιτών μεταξύ τους και αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς στα 50 κράτη που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τον Πολιτισμό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: