Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Και πάλι στην Ελλάδα -σήμερα και αύριο- ο Μαργαρίτης Σχοινάς

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 08/07/2021

Θα συμμετάσχει στη συζήτηση του “Economist” και θα λάβει μέρος στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Erasmus+ 2021-27” 

|>Όλο και πυκνώνουν οι επισκέψεις στην Ελλάδα, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Σήμερα, ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει σε συζήτηση για την συνεργασία στον κόσμο μετά την πανδημία, τις προτεραιότητες της ΕΕ αλλά και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας (Bundestag) Wolfgang Schäuble και τον καθηγητή του Stanford, διανοητή και πολιτικό επιστήμονα Francis Fukuyama. Ο διάλογος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 25ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Κυβέρνηση της Ελλάδας την οποία διοργανώνει το περιοδικό «Τhe Economist» με θέμα «Από την κοινωνική αποστασιοποίηση στην κοινωνική αλληλεγγύη».

Το απόγευμα θα λάβει μέρος στην παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας «ERASMUS+ 2021-2027» στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα συζητήσει με νέους, δικαιούχους αλλά και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Αύριο ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου, Albin Kurti και τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee (AJC), David Harris.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: