Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δωρεά 2 απινιδωτών από τη “Jeanne d’Arc” στον Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 13/06/2019

Θα τοποθετηθούν στο κέντρο της πόλης, για να αντιμετωπίζονται έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά

|> Δύο απινιδωτές προσέφερε στον Δήμο Πειραιά η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Jeanne d΄Arc”, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αντιμετωπίζονται έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά.

Ο διευθυντής και επικεφαλής αντιπροσωπείας της Σχολής, Θεόφιλος Γεωργούσης,  επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο Πειραιά και παρέδωσε τους απινιδωτές στον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστο Αγραπίδη. Στην παράδοση και παραλαβή παρευρέθηκε και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου.

Παρών ήταν και ο διευθυντής  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, ο οποίος ευχαριστώντας για την προσφορά, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι οι πρώτοι απινιδωτές  που στήνονται στην πόλη μας.

«Έστω και μια ζωή αν καταφέρουμε να σώσουμε με αυτούς τους δύο απινιδωτές  έχουμε καταφέρει το 100% του στόχου της δωρεάς», τόνισε ο κ. Πλατανησιώτης. Γνωστοποίησε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου άμεσα θα ξεκινήσουν μαθήματα με στόχο να μάθουν τον χειρισμό των απινιδωτών οι υπάλληλοι του Δήμου, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όσοι πολίτες επιθυμούν.

Ο διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Jeanne d΄Arc” Θεόφιλος  Γεωργούσης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως από την  πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε η Σχολή είχε ως προτεραιότητα την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και προς την κοινωνία του Πειραιά. Μια προσφορά για την οποία έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.  Ο κ. Γεωργούσης σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό, προσφέρουν δύο απινιδωτές  για την άμεση αντιμετώπιση  δυσάρεστων περιστατικών. Μάλιστα ανέφερε πως οι  δύο απινιδωτές αγοράστηκαν από τα έσοδα του φετινού bazaar που διοργάνωσε η Σχολή. Τέλος, ευχαρίστησε τους κυρίους Χρήστο Αγραπίδη και Αλέξανδρο Τζεφεράκο για τη δυνατότητα  που τους δίνουν γι’ αυτήν την σημαντική προσφορά προς τους Πειραιώτες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: