Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ορκωμοσία Πατούλη και μήνυμα ενότητας για την Αττική

ΕΛΛΑΔΑ στις 30/08/2019

«Θα υπηρετήσουμε το μέτρο και θα λειτουργήσουμε με αξιοκρατία και διαφάνεια, επιδιώκοντας την ενότητα, τη σύνθεση και τη συνεργασία»

|> Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, παρουσία μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημάρχων, εκπροσώπων θεσμικών φορέων, επιχειρηματιών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο μέγαρο, η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου.

Την τελετή χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας ο Γ. Πατούλης αποτελεί εγγύηση για να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πυλώνας ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι έχει αποδείξει με το έργο του ότι ξέρει να διοικεί με ενότητα, σύνθεση και αποφασιστικότητα. Ακολούθως ο κ. Θεοδωρικάκος, τέλεσε τον πολιτικό όρκο.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά σε τελετή ορκωμοσίας περιφερειακής Αρχής, δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνουν χαιρετισμό οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο.

Μιλώντας στο κατάμεστο περιστύλιο του Ζαππείου, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι σήμερα η Αττική κάνει μία νέα αρχή και πως: «Θα πορευτούμε ως νέα διοίκηση με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα υπηρετήσουμε το μέτρο και θα λειτουργήσουμε με αξιοκρατία και διαφάνεια, επιδιώκοντας την ενότητα, τη σύνθεση και τη συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Θα συμβάλλουμε στην οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο»

Αναφερόμενος στην επιλογή να τελεστεί η ορκωμοσία στο Ζάππειο, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για ένα χώρο με ισχυρό συμβολισμό, επικαλούμενος την υπογραφή πριν από 40 χρόνια από τον αείμνηστο Κων. Καραμανλή, της συμφωνίας ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε πως στόχος είναι η ισότιμη αντιμετώπιση και των 66 Δήμων της Αττικής, χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς , με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα διαμήνυσε πως θα εργαστεί συστηματικά μαζί με τους συνεργάτες του για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν, με σεβασμό στο έργο που προηγήθηκε και πως δεν θα διστάσει να «συγκρουστεί» με ξεπερασμένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες. Τόνισε: «Επειδή ακριβώς είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αττικής. Θα επιδιώξουμε από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Αττικής, στη βάση κοινών προγραμματικών συγκλίσεων».

Επικαλούμενος και τη σημερινή επέτειο συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ημέρα που έλαβε τέλος ο αδελφοκτόνος εμφύλιος που «αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού έθνους», τόνισε πως «είναι μια μέρα που πρέπει να θυμίζει σε όλους πόσο μπορεί να βλάψει τον τόπο ο διχασμός και ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε δεξιούς , αριστερούς και κεντρώους. Πρόκειται για ένα διαχωρισμό που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον κομματικά οφέλη και τροφοδοτεί με δύναμη, τους κήρυκες του λαϊκισμού» σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως «δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να απαλλαγούμε από τη μέγγενη του λαϊκισμού, που ταλαιπωρεί την Πατρίδα μας αλλά και την Αττική».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως πυξίδα για τη λήψη αποφάσεων θα είναι ο ουσιαστικός διάλογος, η ενότητα, η συναίνεση και η συνεργασία, με προτεραιότητα τον πολίτη της Αττικής. Επεσήμανε:

«Πρώτα ο πολίτης είναι το μήνυμά μας, γι’ αυτό θέλουμε ως Περιφέρεια να εφαρμόσουμε πολιτικές, που θα διασφαλίζουν στους πολίτες της ασφάλεια κι ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Θα δίνουν ευκαιρίες και δυνατότητες να εργάζονται και να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς για τη διαβίωσή τους αμοιβές. Θα αναδεικνύουν τον Πολιτισμό και την Ιστορία, σε κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής. Θα δίνουν έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας, κυρίως μέσω της πρόληψης κι ενημέρωσης. Και προτεραιότητα στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, απλώνοντας ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυσε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι σε συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος, η Αττική να γίνει ελκυστικός προορισμός για νέους επενδυτές, αλλά και περισσότερους τουρίστες, όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της .

Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε πως θα αναδειχθούν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που μπορούν να παράγουν πλούτο και να αξιοποιήσουν το επιστημονικό δυναμικό και τη νέα μας γενιά, που θέλουμε να την κρατήσουμε στην Ελλάδα. Και τέλος, ανέφερε:

«Όλα όσα σας είπα ,μπορούμε να τα κάνουμε. Αλλά θα είμαστε πιο δυνατοί , θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο εύκολα, αν έχουμε εσάς μαζί μας. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, σας θέλουμε δίπλα μας. Πιστεύουμε ότι μαζί, μπορούμε καλύτερα. Για να πάμε πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην τελετή παρέστησαν οι :

Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, Γ. Τσιμπλάκης, εκπρόσωπος του επιτρόπου ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου, Μαίρη Στεφάνου, εκπρόσωπος μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας Κων. Χατζηδάκης, υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής ο γ.γ. ΥΠΕΞ Γ. Χρυσουλάκης, οι υφυπουργοί Παιδείας Βασίλειος Διγαλάκης, Εργασιας Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, Περιβάλλοντος και Ενεργείας Δημ. Οικονόμου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρ. Ζαριφόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κων. Σκρέκας, Τουρισμού Εμμανουήλ Κόνσολας, οι βουλευτές: Μαριέττα Γιαννάκου, Αθανάσιος Πλεύρης,

Σάββας Χιονίδης, Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, Ζωή Ράπτη, Κων. Κυρανάκης, Ασημίνα Σκόνδρα, Ιωάννης Τραγάκης, Βασίλειος Οικονόμου, Γεώργιος Κώτσηρας, Στέφανος Γκίκας, Μάξιμος Σενετάκης, ευρωβουλευτής Στυλιανός Κυμπουρόπουλος, προεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, γενικος επιτροπος Τακτικων και Διοικητικων Δικαστηριων Δημήτριος Κωστάκης, γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, εκπρόσωπος αρχηγού ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και άλλοι πολλοί δήμαρχοι της Αττικής, μέλη της ΚΕΔΕ, πρεσβευτές και ξένες αντιπροσωπείες, μητροπολίτες και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και θρησκειών κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: