Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απειλητικός ο “Αντίνοος” μέχρι και την Τετάρτη

ΕΛΛΑΔΑ στις 15/07/2019

Θα χτυπήσει αρκετές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

|> Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, έρχεται να μας επισκεφθεί ο “Αντίνοος*“, ο οποίος είναι απόρροια των ψυχρών αέριων μαζών στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα, οι οποίες κινούνται προς τη χώρα μας και αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού που θα μας επηρεάσουν μέχρι και αύριο Τρίτη 16/7.

Ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και την Τετάρτη 17/7, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σήμερα Δευτέρα 15/ αναμένεται να συνοδευτεί από βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, με καρά τόπους έντονα φαινόμενα, ενώ υπάρχει η πιθανότητα για λίγες χαλαζοπτώσεις στα βόρεια της χώρας.

Η μέρα που το φαινόμενο «Αντίνοος» αναμένεται να κάνει πιο έντονη την παρουσία του, είναι αύριο Τρίτη 16/7, καθώς τότε πρέπει να περιμένουμε δυνατές βροχοπτώσεις και πολύ ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και σε σημεία του Αιγαίου και του Ιονίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται σε αρκετές περιοχές από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

(*) Ο Αντίνοος (111 – 130 μ.Χ.) ήταν Έλληνας νέος με καταγωγή από τη Βιθυνία, ευνοούμενος και εραστής του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: