Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενημέρωση των πολιτών για αντιμετώπισητης κακοκαιρίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/01/2019

Θερμαινόμενοι χώροι – Λειτουργία των σχολείων – Φιλοξενία στο Κοινωνικό Ιατρείο Σαλαμίνας

|> Διαδικτυακός σύνδεσμος με χρηστικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κακοκαιρίας στην Αττική, όπως αυτές έχουν αναλυτικά εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δημοσιοποιεί η Περιφέρτεια. Κλικ (ΕΔΩ.)

Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν γενικές αρχές αντιμετώπισης φαινομένων κακοκαιρίας, ειδικότερες συμβουλές αυτοπροστασίας από χιονοπτώσεις και παγετό, χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με την οδήγηση καθώς και ενέργειες για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από τα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, γίνεταο γνωστό ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν εντός της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο κάθε Δήμου και όπως σημειώνεταο σε ανακοίνωση “οφείλουν να φροντίζουν να ενημερώνονται διαρκώς από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τις επίσημες διαδικτυακές πηγές των αρμόδιων δημόσιων φορέων για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων“.

Όμως, “με δεδομένο ότι σε σχετικές περιπτώσεις η ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων των αρμόδιων φορέων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία τους, συνίσταται στους πολίτες να επισκέπτονται τις αντίστοιχες επίσημες σελίδες των φορέων αυτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης“.

Τέλος, αναφέρεται πως για την Περιφέρεια Αττικής το σύνολο της αναγκαίας πληροφόρησης για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κακοκαιρίας αναρτάται κατά προτεραιότητα στη σελίδα της στο facebook (κλικ ΕΔΩ).

Τα σχολεία

Την έγκαιρη αποστολή κατάστασης με τα σχολεία τα οποία προτίθενται να κλείσουν οι Δήμοι, ζητά με δεύτερη επιστολή της προς τους Δημάρχους η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Και σε σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι γονείς και μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για τις αποφάσεις των Δήμων σχετικά με τη λειτουργία ή μη, των σχολείων τους, μέσω της σελίδας της Περιφέρειας Αττικής στο facebook (κλικ ΕΔΩ).

Σημειώνεται ότι η σχετική πληροφόρηση θα επικαιροποιείται διαρκώς, ανάλογα με τη ροή της πληροφόρησης που η Περιφέρεια θα λαμβάνει από τους Δήμους.                     

Για την ενημέρωση γονέων και μαθητών που δεν διαθέτουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι σχετικές πληροφορίες θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (κλικ ΕΔΩ).

Σαλαμίνα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της επιδείνωσής τους με χαμηλές θερμοκρασίες, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας “Στάση Ζωής” με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και την αρωγή του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής έχει ανοιχτές τις πόρτες του όλο το 24ωρο για τους άστεγους προσφέροντας διαμονή και σίτιση. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας “Στάση Ζωής” βρίσκεται στη Λεωφόρο Φανερωμένης 168 (τηλ.: 210.4653435 – 6983.119015).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: