Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από τροφική δηλητηρίαση έχασε τη ζωή του ο Τάσος Νεράντζης (78)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 12/07/2021

Θλίψη στον Πειραιά για την απώλεια του τ. βουλευτή  – Συλλυπητήρια από Μητσοτάκη, Τασούλα, Σαμαρά, Δρίτσα, Πατούλη, Μώραλη

|> Χωρίς κανένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο “ιστορικό” έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Τάσος Νεράντζης, σε ηλικία 78 ετών. Μία δηλητηρίαση από κοτόπουλο τού προκάλεσε εντερικό πρόβλημα και εξελίχθηκε σε αφυδάτωση. Έτσι διακομίστηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά εκεί προέκυψε καρδιακή προσβολή… Η κηδεία αύριο Τρίτη 13/7 (4 μμ) στον ΙΝ Αγίου Νικολάου της Νίκαιας.

Ο Τάσος Νεράντζης, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο του Πειραιά, για την απλότητά του και γενικά για τον χαρακτήρα του. Επί σειρά ετών ήταν βουλευτής της ΝΔ Β’ Πειραιώς, ενώ διετέλεσε γενικός γραμματέας της Βουλής (1978-1981),  υφυπουργός Μεταφορών – Επικοινωνιών (2004 – 2006), υφυπουργός Ανάπτυξης (2006 – 2007) και ήταν ιδρυτικό μέλος του κόμματος. Επίσης, είχε διατελέσει γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της Βουλής καθώς και μέλος στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εξεταστική επιτροπή για την Siemens. Μέχρι το 2014 ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Συλλυπητήρια

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος: τον Τάσο Νεράντζη. Στη μακρά πολιτική διαδρομή του και από όλες τις κομματικές και κυβερνητικές θέσεις και τα δημόσια αξιώματα που υπηρέτησε, ο Τάσος Νεράντζης έδειξε ήθος, εργατικότητα, συνέπεια. Για την προσήλωση σε αυτές τις αρχές οι πολίτες της Β’ Πειραιά, τον επέλεξαν 9 φορές να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια»

Κωνσταντίνος Τασούλας

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Τάσο Νεράντζη, έναν πολιτικό με μακρά και σημαντική διαδρομή, ιδρυτικό στέλεχος της Ν.Δ., βουλευτή επί σειρά ετών, υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, υφυπουργό Ανάπτυξης. Με αφοσίωση, εργατικότητα και συνέπεια εκπροσώπησε στη Βουλή τους συμπολίτες του της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, οι οποίοι τον εξέλεξαν σε εννέα εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Τάσος Νεράντζης κόσμησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο υπηρέτησε με ξεχωριστό ήθος από διαφορετικές θέσεις, καθώς διετέλεσε Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μέλος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου». 

Αντώνης Σαμαράς

«Έφυγε από την ζωή ένας φίλος, ένας συναγωνιστής, ένας ωραίος άνθρωπος. Ο Τάσος θα λείψει στην Παράταξη και στον Πειραιά, που τόσο αγάπησε. Και πάνω από όλα, στην οικογένεια και τους οικείους του, στους οποίους εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Θοδωρής Δρίτσας

«Τάσος Νεράντζης,​ ένας “αντίπαλος” συναγωνιστής για πειραιώτικα θέματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η θλίψη μεγάλη, η τιμή και ο σεβασμός ανυπόκριτη. Καλό ταξίδι Τάσο!».

Γιώργος Πατούλης

«Έφυγε από τη ζωή ένα ιστορικό πολιτικό στέλεχος, ένας φίλος, ένας αγωνιστής που άφησε την σφραγίδα του ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Πειραιά και μέλος των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη και αφήνει πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό.  Ο Αναστάσιος Νεράντζης με είχε τιμήσει με τη φιλία του.  Ήταν τιμή μου που τον γνώριζα προσωπικά και είχα συνεργαστεί μαζί του αρμονικά επί σειρά ετών. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική και το κοινωνικό σύνολο ήταν ουσιαστικό και καθημερινό. Για την απώλειά του, εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό του Παράδεισο και αιωνία η μνήμη του».

Γιάννης Μώραλης

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Τάσου Νεράντζη, ο οποίος ήταν ένα ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ένας σημαντικός πολιτικός για τον Πειραιά. Για πολλά χρόνια εκλεγόταν Βουλευτής στην Β’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, υπηρετώντας τον τόπο του με ήθος. Θα τον θυμόμαστε πάντα, καθώς τα τελευταία χρόνια, αν και απών από την κεντρική πολιτική σκηνή, το ενδιαφέρον του για τα κοινά και ειδικά για τον Πειραιά ήταν πάντα πολύ μεγάλο. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: