Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θύμα από μοτοσυκλέτα κινούμενη σε λεωφορειολωρίδα που πέρασε με ‘’κόκκινο’’

FLASH στις 09/03/2024

Στην κεντρική λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου του Πειραιά όπου ο καθένας οδηγεί όπως βολεύεται!

Παντελής Ξανθίδης |> Ένα τροχαίο με θύμα μία ηλικιωμένη*, έρχεται να αναδείξει ένα μεγάλο πρόβλημα κυκλοφορίας (αλλά και δείγμα αδιαφορίας!) στον Πειραιά.

Ήταν 26 Φεβρουαρίου. Είχε σουρουπώσει. Η κυκλοφορία στην κεντρική λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου, όπως πάντα στο… ύψος της. Μία ηλικιωμένη κυρία περιμένει στο πεζοδρόμιο για να ανάψει το ‘’πράσινο’’ για πεζούς προκειμένου να περάσει απέναντι. Ανάβει και όλα τα αυτοκίνητα σταματούν. Η κυρία αρχίζει να προχωρά την διάβαση και ξαφνικά πέφτει επάνω της μία μηχανή, η οποία ερχόταν από την… λεωφορειολωρίδα. Πέρασε με κόκκινο! ‘’Πάγωσε’’ η κυκλοφορία, δύο νεαροί -αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος- κατέβηκαν από το αυτοκίνητό τους, πήραν τη γυναίκα στα χέρια και την πέρασαν απέναντι. Ακολούθως διακομίστηκε στο εφημερεύον ‘’Αττικόν’’, όπου διαγνώστηκε με αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Τώρα έχει ανάγκη φροντίδας από Κέντρο Αποκατάστασης.

Η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και ίσως πρέπει να διερωτάται ο κάθε πολίτης, εάν φταίχτης του ατυχήματος είναι μόνον ο οδηγός της μηχανής ή ίσως και… κάποιοι άλλοι! Ποιοι;

Εκείνοι που έχουν αφήσει τον Πειραιά έρμαιο στον κάθε αυθαίρετο, όπως!

  • Στον ΙΧή ή τον μηχανόβιο που κυκλοφορούν με άνεση στις λεωφορειολωρίδες ή περνούν με ‘’κόκκινα’’.
  • Στον τύπο με το δίκυκλο που περνάει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα.
  • Σ’ εκείνον που κυκλοφορεί στο αντίθετο ρεύμα ή μπαίνει αντέθετα σε μονόδρομους.
  • Στον άλλον που με τη μηχανή του κυκλοφορεί σε πεζοδρόμια για να ‘’κόψει δρόμο’’!

Σε άλλες χώρες, όπου προηγείται η πρόληψη από την καταστολή, σε παρόμοια ατυχήματα δεν έχει νομικές συνέπειες μόνον ο παραβάτης οδηγός της μηχανής, αλλά και όσοι που με την έλλειψη πρόληψης, του έδωσαν το ‘’ελευθέρας’’.

(*) Υπάρχουν στοιχεία για το ατύχημα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: