Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δρίτσας για ΛΣ: “Είμαστε μία οικογένεια, δεν έχει εγκαταλείψει κανείς κανέναν”

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 15/05/2016

Μήνυμα από Ρόδο

Η πολιτεία δεν έχει εγκαταλείψει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τα οποία «είναι μία οικογένεια», δήλωσε, χθες από τη Ρόδο, όπου βρέθηκε για το συνέδριο της Ομοσπονδίας τους, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός του Συνεδρίου και ερωτηθείς για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί, τόσο της υποστελέχωσης όσο και της έλλειψης μέσων και εξοπλισμού, δήλωσε: «Έχουν πολλά προβλήματα και έχουν και πολύ μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία και το συνέδριό τους είναι μία ευκαιρία όλα αυτά να τεθούν και να μπουν σε μία σειρά και νομίζω ότι αυτό θα γίνει».

Σε σχόλιο ότι ίδιοι νιώθουν να έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση, ο υπουργός απάντησε: «Αυτό δεν ισχύει καθόλου. Είμαστε μία οικογένεια, δεν έχει εγκαταλείψει κανείς κανέναν… Δεν έχει εγκαταλειφθεί κανείς, είμαστε μία οικογένεια και δουλεύουμε πολύ καλά όλοι μαζί», όπως είπε και ανέφερε ότι διαρκώς προγραμματίζεται ενίσχυση του προσωπικού σε περιοχές όπως αυτή της Δωδεκανήσου.

Σχετικά με τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα ο κ. Δρίτσας δήλωσε: «Οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί. Βρισκόμαστε σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο της εφαρμογής της συμφωνίας. Πιστεύω ότι όλα θα μπορέσουν να ρυθμιστούν έτσι ώστε και τα δικαιώματα των προσφύγων να τηρηθούν σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις αλλά και η χώρα μας να μπορέσει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις με τον καλύτερο τρόπο».

Τέλος, όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών δήλωσε: «Νομίζω ότι όλοι το λένε ότι και η περυσινή χρονιά ήταν χρονιά βελτίωσης και η φετινή θα είναι ακόμα μεγαλύτερης βελτίωσης. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, πολύ καλύτερο από ποτέ άλλοτε. Το λένε όλοι».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: