Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόψε αρχίζει ο 15ος κινηματογραφικός Αύγουστος της Αίγινας

Κάθε μέρα και μια ταινία στο “Κτήμα Κολλάτου” – Πρεμιέρα με δημιουργία των Φιλίππου-Γαζιάδη (1948) – Όλο το πρόγραμμα

|> Σήμερα το βράδυ θα δοθεί η πρεμιέρα του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αίγινας, που οργανώνουν εκεί ο Δημήτρης και ο Αλέξανδρος Κολλάτος. Αλλά εφέτος έχει κάποια διαφορά, καθώς την οργάνωση, εκτός από τον Αλέξανδρο, υπογράφουν ο μικρός γιός του Κολλάτου, ο Μάριος, αλλά και ο εγγονός του, Δημήτρης, που είναι γιός του Αλέξανδρου!

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η πρόσκληση:

«Ο Δημήτρης Κολλάτος, οι γιοι του Αλέξανδρος και Μάριος μαζί με τον εγγονό του, Δημήτρη, σας προσκαλούν όλα τα βράδια του Αυγούστου με μια διαφορετική ταινία στο “Κτήμα Κολλάτου” στην Αίγινα».

Και συμπληρώνει:

«Δύο αιωνόβιες ελιές ορίζουν τον χώρο τής μεγάλης οθόνης, με ένα καλοκαιρινό «αμφιθέατρο» που στήνεται για το κοινό, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αίγινας».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κάθε βράδυ θα προβάλλεται μια ελληνική ταινία -από το 1948 έως το 2021- με ώρα έναρξης των προβολών 10 μμ και με είσοδο ελεύθερη.

Σήμερα που είναι η πρεμιέρα του 15ου Φεστιβάλ, θα προβληθεί η δημιουργία των Γιάννη Φιλίππου και Μιχάλη ΓαζιάδηΆννα Ροδίτη” (1948), που είναι μία ευγενική παραχώρηση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεταπολεμικές ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές, με την Καίτη Πάνου, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Γιάννη Πρινέα, τον Δήμο Σταρένιο, τη  Λάλα Ιακωβίδη και τον Νίκο Ματθαίο.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει εφέτος σκηνοθέτες και ηθοποιούς, που σάρωσαν τα βραβεία και γεμίζουν τους θερινούς κινηματογράφους όπως τον Γιώργο Γούση για τα “Μαγνητικά πεδία”, την Ζακλίν Λέντζου και την Μαρία Κόκκαλη για την “Σελήνη, 66 ερωτήσεις”.

Επίσης στην Αίγινα θα ταξιδέψουν ο Γιώργος Καραμίχος, ο Άλκης Παναγιωτίδης, η Μαρία Σόκαλη, η Ελένη Αγγελοπούλου, ο Νίκος Κούρος, η Καίτη Φίνου, η Μαρίνα Κορέλι, η Θάλεια Αλεξίου, ο Αντώνης Αραποστάθης κ.ά.

Σημειώνεται ότι στο εφετινό 15ο Φεστιβάλ θα γίνει ένα αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη για “Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα“, με καλεσμένη την Μαρί-Λουΐζ Βαρθολομαίου.

Την αφίσα του 15ου Φεστιβάλ φιλοτέχνησε ο street artist Δημήτρης Κολέτσης.

>>> Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ >>> κλικ Ε Δ Ω

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: