Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κάμερες όχι μόνον για τις λεωφορειολωρίδες, αλλά σε ολόκληρη την Αττική!

FLASH στις 30/07/2023

Με την αστυνομική χαλαρότητα των τελευταίων ετών ο πολίτης φτάνει στο σημείο να ζητεί ο ίδιος “αστυνόμευση” της δημόσιας ζωής!

Παντελής Ξανθίδης |> Έπρεπε να φτάσουμε στο απροχώρητο για να αποφασιστεί η τοποθέτηση καμερών για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας, έστω και από τον ΟΑΣΑ, ο οποίος προμηθεύεται 12 ψηφιακές κάμερες για τις παραβάσεις που γίνονται σε λωρίδες μόνον για λεωφορεία.

Ο κάμερες θα τοποθετηθούν σε τέσσερα σημεία του κέντρου της Αθήνας και θα υπάρχει συνεργασία με την Τροχαία, ώστε να αποστέλλονται οι κλήσεις στα σπίτια των παραβατών.

Πρόκειται για ένα αναγκαίο μέτρο που κάποτε θα πρέπει να λάβει η Πολιτεία, ώστε να εργοποιηθούν οι υπάρχουσες κάμερες και επιπλέον να τοποθετηθούν όχι 12 αλλά… 12.000 κάμερες στους δρόμους, διότι το κακό έχει παραγίνει!

Βέβαια, δεν θα είναι λίγοι που θα επικαλεστούν τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων και… τέτοια, αγνοώντας πόσοι φονιάδες και άλλοι εγκληματίες συνελήφθησαν επειδή τους “κάρφωσαν” κάμερες! Λύση πάντα υπάρχει!

Δυστυχώς, η -κατά κοινή ομολογία- χαλάρωση των αστυνομικών μέτρων των τελευταίων, δεν έχει να δείξει θετικά αποτελέσματα. Αντίθετα κάθε μέρα όλο και χειροτερεύει η κατάσταση, με την αυθαιρεσία να έχει γίνει το πρωτεύον βίτσιο κάθε ανεύθυνου ή φαινομενικά υπεύθυνου.

Δυστυχώς, ποιος περίμενε να φτάνει στο σημείο ο πολίτης να ζητεί ο ίδιος “αστυνόμευση” της δημόσιας ζωής του!

Η τοποθέτηση καμερών, που αποφάσισε να βάλει ο ΟΑΣΑ για τους παραβάτες των λεωφορειολωρίδων, ας αποτελέσει το ‘’εναρκτήριο λάκτισμα’’ κατά της ‘’μαγκιάς’’ των δύο ή των τεσσάρων τροχών…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: