Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άλλο μοτοσυκλετιστής και άλλο… “rider” της συμφοράς!

FLASH στις 29/05/2021

Κάποιοι “μισούν” τη μοτοσυκλέτα. Την καβαλάνε και νομίζουν ότι έγιναν οι κυρίαρχοι δρόμων και πεζοδρομίων. Με “σύμμαχο” την αδιαφορία των ιθυνόντων αναστατώνουν τον κόσμο με τις εξατμίσεις τους  

Τ/Π |> Η μοτοσυκλέτα είναι σίγουρα ένα μέσο μετακίνησης, χρήσιμο και για την πόλη και για τα ταξίδια. Το δίκυκλο είναι μία «απελευθέρωση», είναι το «βεσπάκι το κορίτσι μου κι εγώ»! Είναι σκέτη πρόκληση η μηχανή, που γνωρίζουν μόνον όσοι την έχουν καβαλήσει, αλλά και όσοι έχουν χτυπήσει…

Θέλει προσοχή το δίτροχο, για να «αποδίδει». Όσο εύκολα είναι τα γκάζια, τόσο δύσκολα είναι τα φρεναρίσματα. Η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο. Κυρίως για να μην διαφεύγει ποτέ στον «rider» ότι τα «καρούλια» που κινούνται στους δρόμους είναι αυτοκίνητα και άσχετα με τους «ξενέρωτους» που τα οδηγούν, δεν είναι ακίνητα για να κάνουμε «σιρκουί» αλλά κινούμενα! Και δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει ο οδηγός τους, όταν του κάνουμε καμιά «μαγκιά» – από «σφήνα» μέχρι μαρσάρισμα για… τρομοκρατία!

Η μοτοσυκλέτα, δεν σηκώνει «σκέρτσα» και ούτε είναι… Δελτίο Απόδειξης Μαγκιάς. Είναι μία «κυρία» που θέλει σεβασμό. Να σε βλέπει κατάλληλα ντυμένο, με το κράνος σου και το κυριλίκι σου! Να σε βλέπουν οι άλλοι και να σε θαυμάζουν. Όχι να σε μουντζώνουν!

Μα πώς, να μην τρως τις μούντζες όταν ο θόρυβος της εξάτμισής σου ξεσηκώνει γειτονιές, όταν κάνεις διεισδύσεις ανάμεσα στα αυτοκίνητα, όταν κυκλοφορείς πάνω στα πεζοδρόμια, όταν συμπεριφέρεσαι αλήτικα σε ηλικιωμένους ή όταν κάνεις κάτι χειρονομίες που δεν θα ήθελες να κάνουν σε σένα ή στους γονείς σου…

Η μοτοσυκλέτα είναι το κάτι άλλο και όπως κάθε «προκλητικό», χρειάζεται κι αυτή μία ανάλογη συμπεριφορά. Ποιός δεν θαυμάζει έναν αναβάτη, ο οποίος τηρεί τον ΚΟΚ και την κυκλοφορεί σαν «κυρία»…

Δυστυχώς όμως, αυτό το όμορφο μέσο μετακίνησης πάρα πολλοί το έχουν ασχημύνει! Λες και η μηχανή αποτελεί αντικείμενο καταξίωσης κάθε τύπου που θέλει να ξεχωρίζει μέσω του θορύβου και της αυθαιρεσίας! Το πιο ωραίο μέσον μετακίνησης υφίσταται έναν εξευτελισμό περίεργο.

Καβαλάνε το δίκυκλο και εκστασιάζονται! Νομίζουν ότι έγιναν οι κυρίαρχοι των δρόμων, των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων, έχοντας «σύμμαχους» την πλημμελή αστυνόμευση και την απίθανη αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μήπως πρέπει να ενδιαφερθούν οι κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών, διότι η κατάσταση όλο και χειροτερεύει – κάτι που «βλέπουν», αλλά αδιαφορούν οι αρμόδιοι – αιρετοί και μη!

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 είχε γίνει στην παραλιακή ένα τροχαίο με μία Porsche. Την οδηγούσε ένας μεθυσμένος νεαρός -γόνος πλούσιας οικογένειας- και σκότωσε μία κοπέλα.

Γράφει ο Θάνος Ιατρόπουλος στο menshouse.gr: «Ο οδηγός συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και ύστερα από λίγο καιρό προκάλεσε ξανά τροχαίο, επίσης λόγω μέθης…».

Ήταν τότε που ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Αναστάσιος Κανελλόπουλος (μετέπειτα Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) επέβαλε το μέτρο κατάσχεσης του οχήματος, αρχικά για όσους είχαν υπερβεί το όριο κατανάλωσης αλκοόλ και ακολούθως για υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνη οδήγηση και υπερβολικούς θορύβους (σούζες, κόντρες κλπ.).

Θα πει στον Θάνο Ιατρόπουλο:

«Έρχονταν στο γραφείο μου απλοί άνθρωποι που διαμαρτύρονταν για τις χαμηλές ποινές που επέβαλε ο νόμος σε υπαίτιους τροχαίων ατυχημάτων λόγω μέθης», δήλωνε τότε ο επιφανής Πατρινός νομικός, προσθέτοντας ότι αυτοί που του χτυπούσαν την πόρτα του ήταν κυρίως πολίτες αγανακτισμένοι από την επιείκεια των δικαστηρίων στις ποινές που είχαν χάσει δικούς τους ανθρώπους σε αυτοκινητικά δυστυχήματα».

Χαμός στις εφημερίδες, για την εισαγγελική αυστηρότητα! Αποτέλεσμα;

  • Σε χρόνο μηδέν τα ατυχήματα μειώθηκαν κατά 25% και στο τέλος του έτους, ο εισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος θεωρήθηκε ως μία από τις πέντε προσωπικότητες της χρονιάς!
  • Σε λίγους μήνες έγινε άρση του μέτρου με παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και ορίστηκε ότι τα οχήματα είναι δυνατόν να κατάσχονται μόνο στις περιπτώσεις που θεωρηθούν μέσα τέλεσης κακουργήματος ή πλημμελήματος που πηγάζει από δόλο…

Και ερχόμαστε στο σήμερα… Στο σήμερα όπου πολλοί μοτοσυκλέτες -εκτός λίγων εξαιρέσεων- αποτελούν πρόβλημα, αφού δεν υπολογίζουν τίποτα! Ούτε σήματα τροχαίας, ούτε αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας, ούτε καν τους πεζούς που περπατούν στα πεζοδρόμια! Φουλάρουν τα γκάζια και με τις “πειραγμένες” εξατμίσεις τους… διατυμπανίζουν εκκωφαντικά τον φασισμό τους! Ναι, είναι “μάστιγα”! Είναι καθαρή φασιστική νοοτροπία όταν σου επιβάλλει ο κάθε “τσίφτης” αυτό που γουστάρει!

Αυτά δεν τα βλέπει κανένας;

Εάν όχι, τότε κάποια παρέμβαση από τις κατά τόπους Εισαγγελίες, μάλλον είναι απαραίτητη, για να ενεργοποιηθεί για τα δέοντα η Αστυνομία (και η δημοτική).

Ίσως να μην απαιτείται η σοφή εντολή του τότε εισαγγελία Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αλλά μία εντολή για ενεργοποίηση κάποιων διατάξεων περί ηχορρύπανσης κ.ά. θα είναι χρήσιμη για την δημόσια υγεία. Εκτός και αν υπάρχουν λόγοι που η ελληνική κοινωνία πρέπει να βρίσκεται δέσμια τού κάθε φασιστοειδούς αυθαιρεσία. Ίσως..

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: