Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Δήμαρχο, για τα παραμελημένα αυτονόητα…

Χωρίς κατηγορία στις 22/06/2016

Με αφορμή ένα “περιστατικό”

Τ/Π |>Κάποιος πρέπει να έστελνε ένα γράμμα στον Δήμαρχο, για να του αναφέρει, ένα περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί κατά τις 10 και το οποίο δημιουργεί ένα ερώτημα: Όταν σε κεντρικό σημείο της πόλης δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και η Τροχαία δεν είναι παρούσα, αυτό αφορά τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ή όχι;

Αλλά τι να του γράψει, εκτός και αν ο Δήμαρχος δεν ενημερώνεται σχετικά οι από τους αρμοδίους… Και επ΄αυτού υπάρχουν κάποιες υποψίες, διότι εάν γνώριζε ο Γιάννης Μώραλης κάποιες καταστάσεις που κάνουν «αφιλόξενο» τον Πειραιά, σίγουρα δεν θα αδιαφορούσε.

Επί του προκειμένου…

Γύρω στις 10 το πρωί δυό πούλμαν είχαν παρκάρει, σε λεωφορειολωρίδα, έξω από ξενοδοχείο. Όταν έφτασε ένα λεωφορείο, παρά τις οχλήσεις του οδηγού με κλάξον και τέτοια, δεν έλεγαν να τα μετακινήσουν. Μετά από περίπου 15’ λεπτά και ύστερα από τις διαμαρτυρίες των επιβατών ο οδηγός του λεωφορείου, αναγκάστηκε να βγάλει το αρθρωτό λεωφορείο στο αντίθετο ρεύμα, προκειμένου να εκτελεστεί το δρομολόγιο. Το ίδιο έκαναν και οι οδηγοί των άλλων λεωφορείων που ακολούθησαν, αφού τα πούλμαν παρέμεναν παγερά «ανενόχλητα»!

Ένας επιβάτης, τηλεφώνησε σε κάποιον γνωστό του στον Δήμο, ο οποίος του είπε ότι η λεωφόρος δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά της Τροχαίας και πως έπρεπε να τηλεφωνήσει στην Τροχαία! Δηλαδή εάν δεν τηλεφωνήσει ο πολίτης, η πόλη… παραλύει!

Να ρωτούσε δηλαδή τον κ. Μώραλη: «Όταν σε κεντρικό σημείο της πόλης δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και η Τροχαία δεν είναι παρούσα, αυτό αφορά τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ή όχι;».

Όπως προαναφέρεται, ο Δήμαρχος δεν θα αδιαφορούσε εάν γνώριζε το εν λόγω περιστατικό. Επίσης αποκλείεται να αδιαφορούσε, εάν ήταν ενημερωμένος και για κάτι άλλα «περιστατικά»:

  • Με αυθαίρετες σημάνσεις για ιδιωτικό πάρκινγκ σε δημόσιο δρόμο!
  • Με καταλήψεις πεζοδρόμων από εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα.
  • Με πεζοδρόμια – προέκταση μαγαζιών και για κυκλοφορία μηχανών.
  • Με παρεμπόδιση ορατότητας από κάδους σκουπιδιών.
  • Με τραπεζοκαθίσματα που απλώνονται στο οδόστρωμα.
  • Με επιγραφές σε τοίχους με απαράδεκτες εκφράσεις.
  • Με “ελεύθερη” κυκλοφορία παντός “έξυπνου” στις λεωφορειολωρίδες.

Γι΄αυτό κάποιος (εν… ενεργεία!) πολίτης πρέπει να πάρει το… ρίσκο και να ενημερώσει τον δήμαρχο. Σε μία πόλη που έχει “καταδικαστεί” σε… αιώνιο εργοτάξιο, ο Δήμος πρέπει να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο δύσκολη η ζωή του κατοίκου και οι υπηρεσίες του να δρουν ώστε να διορθώνονται τάχιστα
τα αυτονόητα “περιστατικά” όπως τα παραπάνω και εκ των οποίων μερικά έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς στον “Τύπο Πειραιώς”. Όμως χωρίς ανταπόκριση. Και είναι να απορεί κανείς για την αδιαφορία…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: