Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κάποιους δεν βολεύει η νίκη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εκλογές της ΝΔ

ΕΛΛΑΔΑ στις 22/11/2015

Παραμένει πρόεδρος!

Ψυχραιμία και μελετημένες κινήσεις χαρακτηρίζουν την ομάδα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά το φιάσκο της σημερινής εκλογικής διαδικασίας. Βέβαια η καχυποψία για το πώς έγινε αυτό το σαμποτάζ, είναι δικαιολογημένη, αλλά μόνον αδιάψευστα στοιχεία θα αποδείξουν τους πραγματικά υπαίτιους ή αν απλώς επρόκειτο για ένα ηλεκτρονικό λάθος…

Επειδή η πλεύση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν αφορά μόνον τους νεοδημοκράτες, αλλά τον κάθε Έλληνα, έτσι και η υπόθεση των εκλογών, δεν είναι απλώς εσωκομματική διαδικασία.

Η Νέα Δημοκρατία, έχει μία πολυετή ιστορία και μία συνεχή ζωντανή παρουσία στο πολιτικό στερέωμα της Ελλάδα, αλλά και της ΕΕ. Έτσι, το πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία της, θα καταδείξει την πολιτική που μέλλει να ακολουθήσει και αν τελικά θα πατάει στις ράγες της κεντροδεξιάς και με απλά ελληνικά στο Καταστατικό της.

Αυτό που συνέβη σήμερα, δεν το φανταζόταν ούτε ο πιο αρρωστημένος νους, διότι εκτός από το σαμποτάζ της μη διενέργειας των εκλογών, θα εξέθετε και όσους ασχολήθηκαν με την διαδικασία. Ένας σμπάρος – δυό τρυγόνια! Όμως ποιό άραγε θα μπορούσε να ήταν αυτό το πέμπτο πρόσωπο; Μόνον κάποιο που στοχεύει να αναλάβει τα ηνία της ΝΔ, άνευ εκλογικών διαδικασιών…

Οι κατηγορίες κατά Μεϊμαράκη για το φιάσκο δεν πιάνουν τόπο και ευλόγως ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ Θ. Αμπατζόγλου σε δηλώσεις του, απέρριψε τις κατηγορίες που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και τόνισε:

«Η εταιρεία αυτή, που διορίστηκε από κάποιους κυρίους, μάς έφερε εδώ ώστε να μη γίνουν εκλογές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Αμπατζόγλου, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα από εκλογικά τμήματα όπου είχε ξεκινήσει η χειρόγραφη διαδικασία και ήταν:

Λαγκαδάς: Μεϊμαράκης 33, Τζιτζικώστας 15, Γεωργιάδης 7, Μητσοτάκης 2

Ανδραβίδα: Μεϊμαράκης 33, Γεωργιάδης 2

Κύθηρα: Μεϊμαράκης 10, Μητσοτάκης 4, Γεωργιάδης

Δερβένι: Μεϊμαράκης 9, Τζιτζικώστας 3, Γεωργιάδης 1, Μητσοτάκης 1

Πεντέλη: Μεϊμαράκης 39, Μητσοτάκης 21, Γεωργιάδης 9, Τζιτζικώστας 1

Εξ άλλου, ομάδα 100 στελεχών της ΝΔ, με επικεφαλής τον Γιώργο Σούρλα, με ανακοίνωσή της ζητεί να διαφυλαχθεί η ενότητα και να γίνει η εκλογή νέου προέδρου την άλλη Κυριακή. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Μετά τα σημερινά γεγονότα, σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών Επιβάλλεται οι υποψήφιοι αρχηγοί της παράταξης να σταματήσουν τις αντιπαραθέσεις, οι οποίες πληγώνουν την εκλογική βάση και θέτουν σε κίνδυνο την ενότητα.

Να συνεχιστεί η διαδικασία, με τους ίδιους υποψήφιους αρχηγούς και με τη διασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Επειδή είναι αδιανόητο να κληθούν οι οπαδοί και φίλοι της παράταξης να προσέλθουν για τρίτη Κυριακή, αν κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 51%, να εκλεγεί Αρχηγός, εκείνος που θα έρθει πρώτος σε σταυρούς προτίμησης την επόμενη Κυριακή».

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: