Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δήλωση Σεραφείμ: Αμετροεπής η βλασφημία του Ηλία Μόσιαλου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/12/2021

“Κάτω από το προσωπείο της ευγένειας και του καθωσπρεπισμού κρύβει δυστυχώς ένα πρόσωπο ρατσισμού και φασισμού”…

|> Από άμβωνος… τ’ «άκουσε» χριστουγεννιάτικα από τον μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Ηλίας Μόσιαλος, για την ιδέα του να αναρτήσει γελοιογραφία σχετική με τη Γέννηση του Χριστού.

Συγκεκριμένα μετά την χθεσινή εορταστική Θεία Λειτουργία στον μητροπολιτικό ΙΝ της αγίας Τριάδας, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης, μιλώντας προς τους πιστούς -σε τηλεοπτική κάλυψη από το Mega- τόνισε πως «η Εκκλησία δεν είναι θρησκεία, αλλά αποκάλυψη του Θεού» και ότι «ο Δημιουργός της ζωής δεν μπορούσε να μπει στον κόσμο της φθοράς φέρνοντας τη ροπή προς την αμαρτία δια των γονέων του» και «γι’ αυτόν τον λόγο ο Κύριός μας εισήλθε στην ιστορία αναμάρτητος, τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, ενωμένος στο ένα πρόσωπο του Θεού Λόγου για να μας χαρίσει την πλήρωση της εγγενούς αναζητήσεως προς τον ουρανό». Στη συνέχεια είπε:

«Οι βλασφημίες του καθηγητού κ. Μόσιαλου, που δυστυχώς εκπροσωπεί και τη χώρα μας στους διεθνής οργανισμούς δεν είναι τίποτε άλλο παρά κοάσματα δαιμόνων. Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι το σωτηριώδες έργο του Σωτήρος και Λυτρωτού. Μόνον άφρονες και μόνο δαιμόνιο κατεχόμενοι μπορούν να ψελλίσουν τέτοιες ανοησίες».

Ακολούθως, εξέφρασε τη λύπη του «για την αμετροεπή βλασφημία του κ. Μόσιαλου» ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε «κάτω από το προσωπείο της ευγένειας και του καθωσπρεπισμού κρύβει δυστυχώς ένα πρόσωπο ρατσισμού και φασισμού, διότι όταν προσβάλλεις την πίστη του άλλου προσβάλλεις το οντολογικό του θεμέλιο».

Τέλος επεσήμανε ότι «ο Κύριος δεν έχει ανάγκη την δική μας υπεράσπιση» και ότι «εμείς διαμαρτυρόμεθα ευπρεπώς»…

>>> Το σχετικό video με κλικ ΕΔΩ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: