Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σάρωσε η Ελλάδα στις εκλογές Ευρωπαίων Γυναικών

ΕU στις 19/06/2019

Κέρδισε την αντιπροεδρία με την Αφροδίτη Μπλέτα που ξεπέρασε την Γαλλίδα και την Γερμανίδα  

|> Σάρωσε η Ελλάδα στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών στη Βιέννη. Η δυναμική παρουσία των Ελληνίδων στην Ευρώπη επισφραγίστηκε αυτές τις ημέρες στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών EUW που διεξήχθη στην αυστριακή πρωτεύουσα από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου, κερδίζοντας την πρώτη διεθνή αντιπροεδρία στο πρόσωπο της προέδρου του ελληνικού τμήματος Αφροδίτης Μπλέτα (φωτό), η οποία ξεπέρασε τις εκπροσώπους Γερμανίας και Γαλλίας που κέρδισαν τις άλλες δύο αντιπροεδρίες. Αλλά και την προεδρία σε δυο από τις οκτώ ευρωπαϊκές επιτροπές της οργάνωσης, Θεσμών και Νεανίδων, και πρώτη αντιπροεδρία σε άλλες τρεις επιτροπές: Διεθνούς Πολιτικής, Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Νέων μελών. 

Εξασφαλίστηκε και μια αντιπροεδρία για την Κύπρο στην Επιτροπή Υγείας και Πρόνοιας με την Κύπρια ιατρό ογκολόγο  Ντιάνα Παπαλά, που είναι υπεύθυνη της επιτροπής Υγείας του ελληνικού τμήματος.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα δείχνουν ότι παρά τα συνήθη «μαγειρέματα» και αλληλοϋποστηρίξεις κρατών, κυρίως στον ευρωπαϊκό Βορρά, όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα, μια μικρή χώρα σε μέγεθος και ψήφους αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση −υπάρχουν και οι πολυπληθείς Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία− έχει μία από τις πλέον δραστήριες οργανώσεις στην Ευρώπη και φιλοξενεί στους κόλπους της προσωπικότητες μεγάλης επιρροής στον χώρο του διεθνούς γυναικείου κινήματος. Κερδίζει με το «σπαθί» της ηγετικές θέσεις με την έντονη και αδιάλειπτη παρουσία της σε όλα τα γυναικεία ζητήματα και αποσπά την αυξανόμενη εκτίμηση των Ευρωπαίων γυναικών για τις δράσεις της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών θα εκπροσωπεί για τα επόμενα δύο χρόνια πλέον επάξια την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς από την πρώτη γραμμή και τις διεθνείς θέσεις που κατάκτησε στη μεγάλη σε ιστορία αλλά και σύγχρονη παρουσία, Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών EUW (European Union of Women).

Ο κύκλος της Βιέννης ολοκληρώθηκε με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης το επόμενο Συνέδριο να διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: