Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Και αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων στα “Ποσειδώνια”

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 12/03/2016

Οι αγώνες Posidonia Games συναρπάζουν τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα

Περισσότεροι από 2.500 επαγγελματίες της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τα φετινά Posidonia Games, μια σειρά τεσσάρων αθλητικών αγωνισμάτων που διεξάγονται πριν από την επίσημη έναρξη των Ποσειδωνίων 2016.

Έμπειροι ιστιοπλόοι, φανατικοί του ποδοσφαίρου, λάτρεις του γκολφ και δρομείς θα συναγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο ή απλά θα αγωνισθούν με κίνητρο την άμιλλα και τη φυσική τους κατάσταση πριν ξεκινήσει η απαιτητική εβδομάδα της κορυφαίας διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2016. Εκτός όμως από το υγιή ανταγωνισμό, αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ένα από τα τέσσερα “Ποσειδωνιακά Αθλήματα” ενισχύει το πνεύμα της ομαδικότητας και κορυφώνεται με τις τελετές απονομής επάθλων, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία για περαιτέρω δικτύωση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, μετατρέποντας έτσι τη συμμετοχή τους στα Ποσειδώνια σε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.
posidonia11

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Posidonia Cup, ο οποίος μετά από 14 χρόνια έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά γεγονότα στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Φάληρο κηρύσσοντας παράλληλα την έναρξη των Ποσειδωνίων. Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), συν-διοργανωτής του αγώνα, θα παρέχει στους συμμετέχοντες, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 σκάφη και τα 500 μέλη πληρωμάτων, την καλύτερη δυνατή εμπειρία ιστιοπλοΐας και φιλοξενίας. Ο αγώνας πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Samsung και την υποστήριξη των ABS, Κορωνάκης S.A., Hi Air Korea Co και της Λίμνης Βουλιαγμένης, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΠΟΙΑΘ.

Ο αγώνας δρόμου Posidonia Running Event ακολουθεί τον ιστιοπλοϊκό αγώνα  και εντάσσεται φέτος για πρώτη posidonia running2φορά στο αθλητικό πρόγραμμα των Ποσειδωνίων. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στους δρόμους του Πειραιά και θα καλύψει απόσταση 5 χλμ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ακολουθώντας τη διαδρομή κατά μήκος του γραφικού λιμανιού της Μαρίνας Ζέας για να καταλήξει ξανά στο Δημοτικό Θέατρο. Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 800, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στο Δήμο Πειραιά και στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Το νέο αγώνισμα έχει ήδη την ευγενική υποστήριξη των χορηγών DNV-GL, MAN Diesel και Empire Navigation Inc.

Το 5ο Posidonia Shipsoccer Tournament θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 και αναμένεται η συμμετοχή 28 ποδοσφαιρικών ομάδων με 280 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα συναγωνιστούν μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό συναδέλφων, φίλων και συγγενών. Το τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 προσελκύει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές τους. Η συμμετοχή μεγάλων ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, διεθνών οργανισμών και εταιριών παροχής υπηρεσιών με παγκόσμια εμβέλεια προσδίδει στο τουρνουά πραγματικά χαρακτήρα παγκοσμίου κυπέλλου. Χορηγός του 5ου Posidonia Shipsoccer Tournament είναι η Swift Marine, η οποία θα διεκδικήσει και με δική της ομάδα το διάσημο έπαθλο.

Στο γήπεδο Γκολφ της Γλυφάδας, σε μικρή απόσταση από τον Πειραιά, παράλληλα με το Posidonia Shipsoccer Tournament, θα διεξαχθεί το 3ο Posidonia Golf Tournament, στο οποίο θα λάβουν μέρος 24 ομάδες των τεσσάρων παικτών. Εταιρίες και ενώσεις από όλους τους τομείς της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 12 Μαΐου 2016. Στο Posidonia Golf Tournament μπορούν να συμμετέχουν επίσης και ανεξάρτητοι παίκτες, τους οποίους θα συμπεριλάβουν σε ομάδες οι διοργανωτές. Χορηγοί του Posidonia Golf Tournament είναι και φέτος οι ναυτιλιακές εταιρίες Thenamaris και Costamare και ο αγώνας διοργανώνεται με την υποστήριξη και τεχνογνωσία του Costa Navarino.

posidonia th vokos«Η προσθήκη των Ποσειδωνιακών Αγώνων στο πολύπλευρο πρόγραμμα της έκθεσης έχει σαν αποτέλεσμα την επέκταση της διάρκειας των Ποσειδωνίων, που πλέον φτάνουν τις 10 ημέρες, καθώς τα στελέχη των ναυτιλιακών εταιριών έρχονται πολύ νωρίτερα για να προετοιμαστούν, παρατείνοντας έτσι το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα και παράλληλα αυξάνοντας τα συνολικά ποσά που δαπανούν για διαμονή, μεταφορά, σίτιση και άλλες συναφείς τουριστικές υπηρεσίες. Χάρη στη συμμετοχή περίπου 10.000 στελεχών της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας στην έκθεση και στις παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις, τα Ποσειδώνια αποτελούν σημαντική πηγή εισροής συναλλάγματος για μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας, που αποτελεί και έναν από τους νευραλγικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Εκτιμάται ότι η διοργάνωση των Ποσειδωνίων κάθε δύο χρόνια δημιουργεί έσοδα περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ από δαπάνες σε δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό τόσο στην Αθήνα όσο και στα νησιά του Αιγαίου», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικός διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε.
Οι εγγραφές για την ιστιοπλοΐα, τον αγώνα δρόμου και το τουρνουά γκολφ συνεχίζονται…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: