Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μόνον στα… λεωφορεία είμαστε, λέει, υπεύθυνοι!

FLASH στις 08/12/2020

Και είμαστε… ανεύθυνοι για να πάρουμε στο ΙΧ μας δύο άτομα (ενήλικα) της οικογένειάς μας!

Τ/Π |> Δυστυχώς η ανθρωπότητα βιώνει μια πολύ επικίνδυνη πανδημία. Δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό. Δεν υπάρχει ουδεμία δυσπιστία και κακοπιστία επ’ αυτού.

Το μόνο αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι αν κρίνει κανείς από κάποια μέτρα που λαμβάνονται, ο εν λόγω ιός στην Ελλάδα “συμπεριφέρεται” περίεργα. Πολύ… περίεργα, αφού μέτρα που αποφασίζονται -μετά από υπόδειξη των αρμόδιων επιστημόνων- είναι “κάπως”!

Δηλαδή να επιτρέπεται να μετακινείται κάποιος “σαρδελοποιημένος” με τα Μέσα και να του απαγορεύεται να μετακινηθεί με το ΙΧ παρέα με την τετραμελή οικογένειά του; Δηλαδή “ναι” δίπλα στον οποιονδήποτε συνεπιβάτη και “όχι” με άτομα που κατοικούν στο ίδιο σπίτι και τρώνε στο ίδιο τραπέζι!

Μάλλον κάτι έχει διαφύγει από τους αρμόδιους και δεν έχουν προβλεφθεί ευνόητα πράγματα, δυσκολεύοντας αδίκως τη ζωή του πολίτη.

Για παράδειγμα, ένας 30χρονος γιος που ζει μαζί με τους 65άρηδες γονείς του…

  • Γιατί να μην επιτρέπεται να τους πάει με το ΙΧ του στο πιο κοντινό πάρκο για να περπατήσουν;
  • Γιατί να απαγορεύεται τρίτο ή και τέταρτο άτομο της ίδιας οικογένειας στο αυτοκίνητο;
  • Γιατί να μη μπορούν να πάνε να ψωνίσουν και κατόπιν να αθληθούν οικογενειακώς;

Με δυό λόγια, η προσωπική ευθύνη και η υπευθυνότητα να ισχύουν μόνον στα συγκοινωνιακά μέσα και στους ιδιωτικούς χώρους  -όπως είναι το ΙΧ- να πρυτανεύει η ανευθυνότητα; Είναι κάπως… περίεργο!

Το βέβαιο είναι ένα: Εκτός κάποιων εξαιρέσεων, υπάρχει υπευθυνότητα και κανείς δεν θέλει να βρεθεί στις εντατικές. Γι’ αυτό ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η παράμετρος σε ποιόν λαό απευθυνόμαστε! Και ας ληφθεί  υπ’ όψιν ότι πρέπει να προστατεύεται και όχι να βάλλεται η συνοχή της οικογένειας, σε μία κατά τα άλλα οικογενειοκρατούμενη χώρα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: