Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Και πάλι μαζί Γιώργος Κοντραφούρης με Stelios & Yiorgos στο θρυλικό ‘’Take Five’’!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 01/05/2026

Κυκλοφόρησε ψηφιακά από την FM Records το single: Stelios & Yiorgos, George Kontrafouris με το διαχρονικό εμβληματικό έργο της jazz

|> Το εμβληματικό έργο της jazz μουσικής ‘’Take Five του Paul Desmond που έγινε πασίγνωστο από το περίφημο κουαρτέτο του Dave Brubeck, παρουσιάζεται από την FM Records, σε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εκδοχή. Για πρώτη φορά διεθνώς, το διαχρονικό αυτό κομμάτι ακούγεται μέσα από έναν ιδιαίτερο συνδυασμό δύο κλασικών κιθαρών και ενός πιάνου, σε ενορχήστρωση του Γιώργου Γκόλγκαρη.

Οι κλασικοί κιθαρίστες Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης (Stelios & Yiorgos) μαζί με τον με τον κορυφαίο πιανίστα και θρύλο της Jazz Γιώργο Κοντραφούρη, προσεγγίζουν το έργο με σεβασμό αλλά και δημιουργική φρεσκάδα, αναδεικνύοντας νέες ηχητικές αποχρώσεις και μια διαφορετική αισθητική διάσταση.

Πρόκειται για μια σύγχρονη ματιά σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και επιδραστικά κομμάτια στην ιστορία της jazz.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: