Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το άνευ Μνημονίων Σχέδιο Μάρσαλ, ο Πάνος Καμμένος και η αναμενόμενη αμερικανική βοήθεια

ΕΛΛΑΔΑ στις 29/03/2017

Δεν… φταίνε οι Αμερικάνοι!

Τ/Π |> Να και μια φορά που αναγνωρίζεται επίσημα, από τα χείλη του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ότι στους… “φονιάδες των λαών” ακουμπάει τις ελπίδες της η Ελλάδα της κρίσης και της δυστυχίας. Ελπίδες που είχε ακουμπήσει και άλλοτε, τότε με το Σχέδιο Μάρσαλ, που τα λεφτά,  που έστειλε ο Χάρρυ Τρούμαν, τα έφαγαν κάποια λαμόγια της εποχής, οι οποίοι μάλιστα το έπαιζαν και “εθνικόφρονες”! Και γι΄αυτό… έφταιγαν οι Αμερικάνοι! Και μακάρι η ιστορία να μην επαναληφθεί! Τέλος πάντων…

«Μόνον οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να μας βοηθήσουν», δήλωσε κατηγορηματικά χθες Τρίτη 28/3 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη δύναμη διαχρονικά που μας έχει βοηθήσει» και αφού έκανε αναφορά στο Σχέδιο Μάρσαλ που «δεν συνοδευόταν από Μνημόνια», εκτίμησε πως «μπορεί να υπάρξει οικονομική βοήθεια τέτοιου τύπου από τις ΗΠΑ».

Επεσήμανε ότι «υπάρχει η διάθεση από τις ΗΠΑ να ενδυναμώσουν την σχέση τους με την Ελλάδα» και πως «υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ προς την χώρα μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: