Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Προωθείται σ/ν για αμετάκλητη έκπτωση δημάρχων

Χωρίς κατηγορία στις 13/10/2014

«Το κράτος προσπαθεί για μια ακόμη φορά να σφίξει τον ελεγκτικό βρόχο επί δικαίων και αδίκων στους δημάρχους και γενικότερα στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με ήσυχο και ύπουλο τρόπο, χωρίς καμία διαβούλευση με τα όργανα της Αυτοδιοίκησης ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ προωθεί σε σχέδιο νόμου, την επιβολή του διοικητικού μέτρου της εκπτώσεως του δημάρχου, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 236 του ν. 3852/2010», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Πεντέλης και υποψήφιος πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Επίσης, ο κ. Στεργίου-Καψάλης, κάνει έκκληση για «όχι άλλη απαξίωση των αιρετών» και προειδοποιώντας πως «μόνος δρόμος προώθησης θεμάτων της αυτοδιοίκησης και των αιρετών που την υπηρετούν είναι η διαβούλευση μαζί τους».

Επισημαίνεται ότι, το συγκεκριμένο άρθρο του «Καλλικράτη» έχει μεταξύ άλλων ως μόνη προϋπόθεση, την αμετάκλητη καταδίκη για παράβαση καθήκοντος, δηλαδή χωρίς να απαιτείται, σύμφωνα και με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, να έχει προκληθεί και οικονομική βλάβη στον οικείο ΟΤΑ, ή τα νομικά του πρόσωπα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: