Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απερρίφθη αγωγή της Επιτροπής Ανταγωνισμού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 19/11/2018

Κατατέθηκε κατά επιχειρηματία για “συκοφαντική δυσφήμιση μέσω προσωπικού ιστολογίου”

|> Με την απόφαση 3260/2018 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά του Γιώργου Φλωρά για “συκοφαντική δυσφήμιση μέσω προσωπικού ιστολογίου”. Και ο επιχειρηματίας Γιώργος Φλωράς, σε σχετικό σημείωμά του, γράφει:

«…Αγωγή πρωτοφανής καθώς ουδέποτε έως σήμερα οργανισμός του Δημοσίου δεν αξίωσε 500.000€ αποζημίωση ως ηθική βλάβη από πολίτη επειδή, κατά το Δημόσιο, ο πολίτης την συκοφάντησε δια προσωπικού ιστολογίου που έβλεπαν 30-40 άνθρωποι.

Η αγωγή απερρίφθη καθώς δεν βρέθηκε ούτε μια νομική βάση που να στέκει σε όσα συμπεριέλαβε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αγωγή της αποδεικνύοντας ότι η περίφημη αγωγή έγινε με μοναδικό σκοπό να «κλείσει το στόμα» σε μια φωνή που ανέδειξε επί σειρά ετών την ανικανότητά της.

Μια αγωγή που κόστισε, έως σήμερα, στους Έλληνες πολίτες σχεδόν 25.000€ (τόσα έχει καταβάλει από την τσέπη του πολίτη η Επιτροπή Ανταγωνισμού), ποσό που θα πολλαπλασιαστεί καθώς χωρίς καμία ένδειξη ντροπής η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχωράει στην έφεση κατά της απορριπτικής απόφασης.

Παρότι ο απερχόμενος πρόεδρος της έχει ακόμα ένα μήνα στην θέση του, σπεύδει να κάνει έφεση προκαταβάλλοντας την επόμενη διοίκηση. Δηλαδή ο Έλληνας πολίτης θα φτάσει να πληρώσει 40.000€ για να ικανοποιηθεί η εκδικητικότητα της διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά ενός πολίτη, στην εταιρεία του οποίου έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα να καταβάλει 740.000€ ως αποζημίωση επειδή την κατέστρεψε“.

Η κατάθεση της αγωγής συνοδεύτηκε από μια πρωτοφανή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με βάση την οποία αποφασίστηκε η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Γιώργου Φλωρά στην περίπτωση που οποτεδήποτε δημοσιεύσει βιβλίο που την αφορά. Δηλαδή αποφάσισαν ότι θα σταματήσουν ένα βιβλίο ανεξαρτήτου περιεχομένου (αφού προφανώς δεν το γνωρίζουν) αρκεί και μόνο ο Φλωράς να μην δημοσιεύσει τα πεπραγμένα τους. Αλήθεια τί τρέμουν να μην βγει στην δημοσιότητα;

Πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης που ακόμα και ο ΟΟΣΑ, στην πρόσφατα δημοσιοποιηθείσα έκθεση αξιολόγησης για τα έτη 2011-2015, διαπίστωσε ότι είναι απαράδεκτα. Και τα διαπίστωσε παρά την αξιοθρήνητη προσπάθεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού να παρουσιάσει μια διαφορετική πραγματικότητα.

Ο ΟΟΣΑ, ανάμεσα σε άλλα, διαπίστωσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού

  1. καθυστερεί σημαντικά να ολοκληρώσει υποθέσεις και να τιμωρήσει τα καρτέλ (παρά την βελτίωση των τελευταίων 2,5 ετών λόγω των νέων αξιόλογων μελών) με συνέπεια να καταληστεύουν τους απροστάτευτους Καταναλωτές,
  2. δεν κάνει κανέναν έλεγχο για την εφαρμογή των αποφάσεών της (συνεπώς τα καρτέλ συνεχίζουν την παράνομη δράση τους ανέλεγκτα),
  3. δεν συνεργάζεται στενά με την Εισαγγελία όπως οφείλει με συνέπεια οι επικεφαλής των καρτέλ να μην τιμωρούνται σχεδόν ποτέ από τα ποινικά δικαστήρια (άρα καμία αποτροπή),
  4. δεν δέχεται ανώνυμες καταγγελίες με συνέπεια να αποτρέπονται οι πολίτες να καταγγείλουν παράνομες πρακτικές και να ευνοούνται τα καρτέλ,
  5. και τέλος καταλογίζει πρόστιμα που στα δικαστήρια μειώνονται δραματικά (καταλογισμένα πρόστιμα 550 εκ ευρώ, για ληστεία δεκάδων δις ευρώ, εισπραχθέντα πρόστιμα τελικά 200 εκ ευρώ).

Η απερχόμενη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού θεωρεί ότι “οι επιτυχίες” της (ιδίως τα έτη 2004-2015) θα μείνουν για πάντα στο σκοτάδι. Θεωρεί ότι με άθλιες αγωγές και με απειλές ασφαλιστικών μέτρων θα σταματήσει την δημοσιοποίηση του “καταπληκτικού” της έργου. Θεωρεί ότι με συκοφαντικές αναφορές προς την ανώτατη Πολιτική και δικαστική εξουσία (κατηγορώντας μας ακόμα και ως “παρακινητές της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”) θα φοβηθούμε και θα σιωπήσουμε. Την πληροφορούμε ότι έχασε».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: